algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
12°

L’Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics fa feina en els darrers casos de discriminació lingüística i apunta que també pot actuar d'ofici

182479

L’Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics (ODDL) ha iniciat gestions per tractar els casos de discriminació lingüística que diversos ciutadans han denunciat a les xarxes socials i als mitjans de comunicació aquests darrers dies. Cal recordar que l’Oficina, a més de rebre reclamacions de ciutadans que han vist vulnerats els seus drets lingüístics, també pot actuar d’ofici si considera que la situació ho requereix. Així, s’investigarà si els fets denunciats són constitutius de vulneració de drets dels ciutadans.

Des de l’ODDL es recorda que qualsevol ciutadà pot resoldre dubtes sobre drets lingüístics i presentar reclamacions i suggeriments, ja sigui per via telemàtica o presencialment. Des d'aquest organisme públic es remarca la importància que els ciutadans siguin conscients dels seus drets i reclamin poder-los exercir lliurement.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Lluís, fa mes de 3 anys

La ODDL ha de saber que els casos de discriminació lingüística només són la punta de l´iceberg. La part que emergeix és només el 20%, la qual cosa vol dir que el 80% dels casos no es denuncien, per raons diverses que ens podem imaginar. Així doncs, a més de poder actuar d´ofici (que està molt bé) la ODDL també hauria de promoure i facilitar que es denunciïn com més casos millor i la manera de fer-ho és publicitar i després facilitar als agreujats els camins o tràmits per fer efectiva la denúncia.

Valoració:3menosmas
Per Pels que protesten, fa mes de 3 anys

Si no tinguéssim tants de feixistes, afectats d' auto odi,que volen eliminar la pròpia cultura i si tots els vinguts de fora, espanyols i estrangers, fossin bones persones i persones decents, disposades a respectar la llengua i la cultura nostra i no a arrassar ho tot, no faria falta dedicar tants de recursos en defensar el que és nostro. Però devant tanta incultura i tanta violència, no queda altre remei que defensar nos. I no podran dir que no se faci de manera pacífica, molt més pacífica que les males maneres que utilitzen tots ells.

Valoració:2menosmas
Per cultura local, fa mes de 3 anys

L´objectiu és parar els peus als agressors linguístics, i posar en judici els ignorants volguts de la cultura local. Ho trobo bé.

Valoració:7menosmas
Per Toni, fa mes de 3 anys

Ben fet!

Valoració:8menosmas
Per Pepeta, fa mes de 3 anys

Si pot, que ho faci, si us plau!!!!

Valoració:8menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente