algo de nubes
  • Màx: 18.04°
  • Mín: 14.72°
16°

Pimem: «Les dades d'atur són catastròfiques i no canviaran fins que no arrenqui el turisme»

Pimem ha qualificat les dades de l'atur de «catastròfiques» encara que «desgraciadament esperades» per la paràlisi que pateixen molts sectors econòmics i sobretot els més directament relacionats amb el turisme.

La Federació assegura que les dades interanuals que llança aquesta darrera publicació del Ministeri de Treball és «una radiografia de la difícil situació per la qual passa la nostra economia». «La lleugera desescalada respecte a març, on la desocupació es va disminuir a les Illes un 1,88 per cent respecte a febrer d'aquest any i concretament 1.593 persones és insignificant ja que la dada que més preocupa és la de l'augment del 32% interanual».

El president de la Federació, Jordi Mora, assegura que tots els sectors econòmics, socials i polítics «han de treballar junts per obrir una finestra d'oportunitat de cara al mes de juny. Es tracta de començar la temporada encara que sigui de manera suau i consolidar progressivament els mesos posteriors».

Per a Mora ara l'objectiu és «controlar al màxim la pandèmia, arribar a índexs que estiguin per sota dels 50 casos per cada 100 mil habitants i d'aquesta manera poder reactivar el màxim i, amb el menor temps possible, els sectors econòmics més directament relacionats amb el turisme».

Les dades de l'atur

Les Balears han registrat al mes de març un total de 82.988 aturats, el que representa un 1,88% menys que al mes de febrer (1.593 aturats menys) tot i que un 32,2% més que al març de 2020 (20.219 aturats més), segons les dades publicades aquest dimarts pel Ministeri de Treball i Economia Social.

El volum d'aturats de les Balears és el més alt per a un mes de març des de 2014, quan es varen registrar més de 85.000 aturats.

El descens mensual de l'atur s'explica per la baixada dels aturats en el sector serveis (1.504). Del total d'aturats a les Balears, 45.366 són dones i 37.622, homes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Un poc de creativitat no faria mal, fa mes de 2 anys

No volen sortir del monocultiu del turisme que només duu destrucció paisagística, cultural, superpoblació i que quan passa qualque imprevist, com ara la pandèmia, tot el sistema econòmic s'ensorra.
Abans hi havia industries de diversoa tipus, però l'avarícia va dur a tancar fàbriques i negocis, per dedicar se al turisme d'espardenya, que destrossa i denigra la nostra terra.

Valoració:1menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 2 anys

A més, es sectors primari i secundari no suposen gaire població flotant ni, per tant, gran pressió humana. I és curiós que costi tant enviar fora es nostres productes perquè som illes i tan poc que véngui tant de turistum també perquè som illes. Es vaixells que haurien de transportar fora es nostres productes no contaminen ni una ínfima part que tots es avions i creuers que mos vomiten turistes i que contribueixen decididament an es canvi climàtic

Valoració:1menosmas
Per Obvi, fa mes de 2 anys

És clar!
Si no s´hagués menjat tota la indústria tradicional: sabates, teixits, formatges, embotits, olis, etc. que són exportables i no consumeixen territori, no estaríem així.
No n´han après? Per què no s´arranquen una altra cosa?

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente