algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
13°

Lluita contra la Xylella: El Govern edita una guia divulgativa per a reconèixer els símptomes

La guia, que consta de 14 fitxes, permet identificar els símptomes. | CAIB

El Servei de Sanitat Forestal de la Conselleria de Medi Ambient i Territori ha editat la 'Guia visual de símptomes de Xylella fastidiosa en espècies forestals de les Illes Balears', amb l'objectiu de posar a l'abast de la ciutadania la simptomatologia d'aquesta plaga, perquè la pugui reconèixer si apareix en espècies forestals.

Així, i per potenciar la participació a l'hora de detectar espècies forestals afectades, la guia ofereix, en forma de 14 fitxes visuals, les eines necessàries per poder conèixer els efectes que provoca el bacteri a les plantes, ja que és a partir de l'observació en les espècies, i no en els símptomes directament associats, com es pot detectar millor la 'Xylella'.

El director general d'Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas, ha recordat que, actualment, per fer front a la 'Xylella' «la prevenció és el millor mètode». Mas ha recordat que des de la Conselleria «s'han intensificat les tasques de prospecció i mostreig del bacteri, una tasca que seria molt més difícil sense la col·laboració ciutadana». Per això, ha convidat a propietaris i particulars a adquirir una guia i participar de la detecció.

La guia inclou doncs, catorze fitxes, corresponents a les 14 espècies forestals on s'ha detectat la 'Xylella' – de les 25 a les Balears, entre àmbit agrícola, ornamental i forestal. En elles s'especifica l'espècie concreta, el seu hàbitat i la simptomatologia observada en cada cas.

Per poder accedir al document, es pot fer a través de la pàgina web sanitatforestal.caib.es, on es podrà descarregar en format digital, mentre que si es vol una còpia en paper, s'ha de demanar a través del correu electrònic sanitatforestal@caib.es.

Cal recordar que el primer cas de 'Xylella fastidiosa' detectat a l'estat espanyol es va donar a l'illa de Mallorca l'any 2016, en un arbre fruiter. Des de llavors, s'ha treballat de forma conjunta entre l'administració autonòmica, estatal i europea per mitigar les conseqüències de la plaga a l'arxipèlag.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.