nubes dispersas
  • Màx: 21°
  • Mín: 13°
15°

L'ús de la màscara en platges i piscines no serà obligatori a les Balears si hi ha distància

182333

Els governs de les Balears i Canàries han anunciat ja que en aquests territoris es mantendrà la normativa que ja regia respecte a l'obligatorietat de les màscares i que, per tant, no aplicaran la norma publicada pel Govern espanyol sobre la seva utilització en platges o llocs a l'aire lliure en els quals es pugui mantenir la distància social d'1,5 metres.

L'Executiu publicava aquest dimarts al Butlletí Oficial de l'Estat (BOE) la llei de l'anomenada 'nova normalitat' en què es recollien, entre altres qüestions, l'obligatorietat de portar màscara en llocs a l'aire lliure com les platges tot i mantenir la distància social.

Davant d'això, el Govern espanyol defensava que aquesta norma es va tramitar com un projecte de llei i no com un decret i que hi havia un decalatge de temps en el qual podia haver quedat desfasat. Per això, la ministra de Sanitat, Carolina Darias, i les comunitats autònomes han acordat en el Consell Interterritorial de Sistema Nacional de Salut revisar aquesta norma.

No obstant això, el Govern ha estat el primer a comunicar que a les Balears l'ús de la màscara no serà obligatori a les platges sempre que hi hagi distància, s'estigui amb un únic grup de convivència o per a prendre el sol.

D'aquesta manera, les Balears continuaran mantenint aquesta mesura, acordada al novembre al Consell de Govern i a través d'un decret de la Presidència. No obstant això, la màscara si s'haurà de dur si s'està a la platja en una reunió, com a màxim de sis persones, amb un altre grup de convivència.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Cyrano de Variats, fa mes de 3 anys

Es Senat reequilibra territoritoris. Amb so morral reequilibraria oportunitats pets feos a territoris guaperes
;)

Valoració:0menosmas
Per Cyrano de Variats, fa mes de 3 anys

Snif, snif... però si era una norma equitativa!
A la fi lligaria més que es guapos que van de creguts!
Amb mascareta tots semblam iguals, feos i guapos
;)

Valoració:0menosmas
Per Toni2, fa mes de 3 anys

Dur morral ès un signe de submissió.
Encara que la OMS digui que no ès útil ni recomenable, se ha de dur el morral.
No oblideu el DNI que diu España, per tant tots els espanyols han de dur el morrals, però a los estrangers no tenen aquesta servitud, són més lliures.
Mira el DNI el teu nom està en lletras majusculas això vol dir que éts propietat de qualque CORPORACIÓ, no éts lliure.
Llei de la Mar, llei NESARA, etc.
I sàpigas que els colors de las banderas de Espanya i las quatribarradas ès una imposició del Amo, no se pot canviar els colors sense la autorització del Amo.

Valoració:0menosmas
Per Lluís, fa mes de 3 anys

S'ha de revisar s'ús des morral en general. S'obligació de dur-ne anant pes carrer ès una decisió purament política; no hi ha cap raó científica que la justifiqui. Cap epidemiòleg ha explicat per què hem de dur morral pes carrer. Al contrari, tots diuen que es virus se propaga dins espais tancats i poc ventilats, i endemés s'exposició an es virus ha d'esser d'un quart d'hora o més, i com a mida de prevenció recomanen ets espais oberts i ventilats, com ho ès qualsevol carrer. Expliquen que en es carrer no hi ha càrrega viral ni temps d'exposició a bastament perque ningú aplegui es virus. No hi ha càrrega viral a bastament perque s'oratge ho impedeix, i no hi ha temps d'exposició a bastament perque sa gent se desplaça i no hi ha contacte seguit amb ses mateixes persones durant un quart d'hora o més. Per tant, es perill de contagi ès mínim, per no dir nul. Ja ès ben hora que es polítics deroguin s'obligació de dur morral pes carrer. No té justificació i, per tant, ès un abús d'autoritat.

Valoració:-2menosmas
Per Està clar!, fa mes de 3 anys

És que si no, no vindrien turistes i els pobres hotelers, què? No podrien construir nous hotels...

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente