algo de nubes
  • Màx: 13.38°
  • Mín: 7.77°
12°

La cobertura de l'Ingrés Mínim Vital només arriba al 3,5% a les Balears, per sota de la mitjana espanyola

La cobertura de l'Ingrés Mínim Vital (IMV) només arriba al 3,5% a les Balears, per sota de la mitjana espanyola que se situa en el 6,4%, segons l'Associació Estatal de Directors i Gerents de Serveis Socials, a partir de les dades de març del Ministeri d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions.

En concret, l'Associació destaca que, a nivell nacional, tres de cada quatre sol·licituds de l'Ingrés Mínim Vital (IMV) han estat denegades i un 30% (347.645) estan pendents de resoldre.

«Del total de sol·licituds només s'han aprovat una de cada 4, un 26%. Una xifra irrisòria que no respon a les expectatives dipositades en aquest nou dret subjectiu ni tampoc respon a les necessitats de la població assotada per les conseqüències socials de la pandèmia Covid-19», subratlla l'associació.

Segons precisa, el propi Ministeri ha explicat que la majoria de les denegacions s'han produït per no complir el criteri de vulnerabilitat (en superar els llindars de renda i patrimoni) i els directors de Serveis Socials afegeixen que «cal tenir en compte que es valoren els ingressos de la renda de 2019, any en què no va impactar la pandèmia de la Covid-19».

A més, un 10% de les denegacions es deuen a la falta d'acreditació de la unitat de convivència, «per a la qual es continua exigint el patró històric col·lectiu», segons indica.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.