algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
13°

Ibanat reforça la vigilància per Setmana Santa per a les àrees recreatives i zones d'acampada

182323

L'Institut Balear de la Natura (Ibanat) comptarà amb un servei especial de 30 persones repartides en àrees recreatives i zones d'acampada de Mallorca durant la Setmana Santa.

En una nota de premsa, la Conselleria de Medi Ambient i Territori ha explicat aquest dimecres que fins al 6 d'abril, 30 persones repartides en deu zones s'encarregaran de garantir el bon funcionament de les instal·lacions, en previsió de l'augment d'afluència a causa dels dies festius.

A més del reforç de personal, Ibanat ha contractat un servei de vigilància nocturna per a les zones d'acampada que gestiona en Lluc. D'aquestes tres instal·lacions, dues augmentaran la capacitat de cabuda d'usuaris. Així, Sa Font Coberta passarà de 121 places a 190 i Marjanor, de 90 a 140.

Les tasques que es duran a terme consistiran, essencialment, en el control d'aforament dels espais, la gestió de permisos i reserves, desinfecció dels espais i retirada de residus. La Conselleria ha destacat que l'Ajuntament de Bunyola ha decidit, a causa de la gran afluència en les últimes setmanes, clausurar l'àrea recreativa de Caubet durant aquests dies festius.

Per part seva, el conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha agraït el treball al personal d'Ibanat i als Agents de Medi Ambient, «que fan un treball ingent i imprescindible per a garantir que l'ús públic del medi natural no posi en risc la conservació dels espais».

Mir ha fet una crida a la responsabilitat ciutadana i ha recordat que «el gaudi del medi natural és un dret que des de la Conselleria tenim el deure de garantir, però com a societat tenim la responsabilitat col·lectiva de gaudir-lo amb sentit comú, deixant la menor petjada possible».

Cal recordar que la normativa sanitària s'aplica igualment en les àrees recreatives i zones d'acampada. Així, en les taules de les àrees recreatives podrà haver-hi un màxim de sis persones de dos nuclis de convivència diferents. Malgrat ser exterior, s'haurà d'utilitzar la màscara sempre que no s'estigui menjant o bevent.

Respecte a les zones d'acampada, i d'acord amb la normativa vigent, cada botiga pot estar ocupada únicament per un nucli de convivència. Quant a l'ús del foc, si no s'indica el contrari, està permès, però s'ha de fer en els fogons habilitats. Igualment, les taules per a menjar no es poden reservar i s'ha de tenir en compte que, aquelles destinades a persones amb mobilitat reduïda, només es podran ocupar si no hi ha gent que les necessiti.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.