algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

En marxa l’esbucament de tres xalets il·legals al Parc Natural de s’Albufera des Grau

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha visitat, aquest dimecres, el Parc Natural de s’Albufera des Grau, on han començat les obres d’esbucament de tres xalets de la zona pública Llimpa – Santa Madrona. En la visita l’han acompanyat el director gerent de l’Agència d’Estratègia Turística de les Illes Balears (AETIB), Francesc Mateu; el director insular de Medi Ambient, Esteve Barceló; el batle de Maó, Héctor Pons; i la primera tinent de batle de Cultura i Medi ambient, Conxa Juanola.

L’actuació l’està executant el consistori maonès gràcies a una subvenció de la Conselleria de Medi Ambient i Territori finançada amb fons de l’Impost de Turisme Sostenible (ITS). L’import total de l’actuació és de 37.000 euros.

Les tasques varen començar a principis d’aquesta setmana i està previst que s’estenguin uns dies més. Prèviament, una brigada del Parc Natural havia fet net de vegetació els accessos a les tres parcel·les.

El conseller ha posat en valor «l’execució d’un projecte tan potent en matèria de dignificació i restauració del medi natural» i ha destacat que des del mateix Parc Natural es facilitaran les llavors necessàries per a reforestar els solars. S’empraran espècies pròpies d’aquest espai natural protegit com ara ullastres, alzines, brucs o aladerns.

Els tres xalets esbucats formaven part de l’urbanització de Shangril·là que es va construir en terrenys de les finques rústiques de Llimpa i Santa Madrona, abans de la declaració del Parc Natural.

Les tasques de restauració preveuen recuperar estructures i elements lligats a l’activitat agrícola prèvia i que varen ser malmesos per les obres d’urbanització i d’altres que varen quedar deteriorats amb el pas del temps, entre els quals s’hi troben parets seques, portells, pous, passos o ponts de torrents. També es preveu restituir i tancar vials.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.