algo de nubes
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
17°

El 60% de les persones trans* de les Illes Balears estan a l'atur

182297

Amb motiu del Dia Internacional de la Visibilitat Trans* que se celebra cada 31 de març, l'associació Ben Amics ha llançat un informe que reflecteix les diferents situacions de discriminació que viuen les persones trans* tant en l'àmbit educatiu com en el laboral a les Illes Balears.

Aquesta investigació, recollida en l'informe 'TRANSitant cap a la inclusió laboral. Diagnosi sobre la realitat de les persones trans* en l'àmbit laboral i educatiu', i finançada per la Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat, revela que el 60% de les persones trans* que resideixen a les nostres illes es troben en situació d'atur davant el 17,3% en la població general segons les dades de l'EPA.

«En aquell moment jo no sabia que era una dona, ho vaig descobrir més tard, estava tan confosa... Em vaig sentir tan sola, tan desplaçada que per primera vegada vaig intentar tallar-me les venes, i clar, jo deia: ja no puc fer marxa enrere, si s'assabenta la meva dona perdré els meus fills, que són el més important. Jo dic: si em trec del mig ploraran un temps i després ja s'oblidaran i no sabran el motiu, però no vaig ser capaç». Aquest és un dels testimonis que recull l'informe en relació a la sortida de l'armari de les persones trans* en el seu entorn familiar, educatiu i laboral.

«En un dels casos, això que vaig a sortir i faig així [girant el coll] de sobte, que no s'ho esperen, estaven partint el currículum. Això va ser el primer any, el segon ja no... Vaig tirar la tovallola». Accions quotidianes en la recerca de feina, com lliurar un currículum o presentar-se a una entrevista, són moments d'especial vulnerabilitat per a les persones trans*, especialment per a les dones trans*. Segons informen, les persones trans* tenen més dificultats d'accedir a un lloc de treball mentre realitzen el procés de trànsit a nivell sanitari, ja que en moltes ocasions hi ha una incongruència entre la seva identitat, la seva aparença física i la informació que consta en el seu document d'identitat.

Tot i aquestes dificultats, aquesta investigació ressalta les capacitats i potencialitats de les persones trans* com a supervivents, amb diverses estratègies d'afrontament i amb processos de resiliència.

L'informe està disponible per a ser consultat al web benamics.com/estuditrans, per tal de visibilitzar les experiències de les persones trans* i evidenciar la necessitat de transitar cap a la igualtat real del col·lectiu assegurant la seva inclusió en el mercat laboral. A més, l'entitat no dubta a ressenyar la necessitat de desplegar les polítiques públiques aprovades per la llei 8/2016.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.