algo de nubes
  • Màx: 19.4°
  • Mín: 13.26°
19°

[VÍDEO] Així imposa el Govern el castellà als nins de les Balears

El SAMU061 Illes Balears, organisme responsable de l’assistència sanitària a les urgències i emergències i el Govern, han fet públic un vídeo tan ben intencionat com revelador de quina és la importància que donen a la llengua pròpia de les Balears.

L'audiovisual fet amb la lloable intenció de promoure entre els escolars de les Illes Balears el coneixement dels primers auxilis, és una mostra de la sensibilitat per la nostra llengua i del respecte que té la Conselleria de Salut i Consum per la legislació vigent.

El vídeo mostra diferents escolars actuant davant un cas d'una persona que necessita primer auxilis i promociona el telèfon d'atenció sanitària 061. Ningú, en cap moment, diu una sola paraula en català.

El vídeo no tan sols no té en compte la normativa legal vigent, ni tan sols és un reflex verídic de la realitat sociolingüística de les Balears.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente
Per escorpí, fa mes de 3 anys

No només és la llengua la que està en perill, és l'educació dels alumnes, dels pares i dels educadors. O actuem amb contundència o se'ns menjaren de viu en viu. El perill és real. Anem directes a la desaparició com a cultura i com a poble. Na Francina Armengol hauria d'intervenir de manera ràpida i contundent. Si no ho fa, que dimiteixi.

Valoració:2menosmas
Per TAPSD i TCAI, fa mes de 3 anys

Sóc la única persona que veu que el protocol utilitzat per iniciar la RCP és incorrecte??
No miren si hi ha pols i l'avaluació de la respiració és casi nula, però bno suposo que la intenció és lo que compta. Però un curs real de primers auxilis no els hi aniria malament.

Valoració:2menosmas
Per Pepeta, fa mes de 3 anys

Per a Cris.
Si te fa vomitera el català.... Parteix.
"Barco de rejilla"
Però respecta'ns als altres.

Valoració:9menosmas
Per Cris, fa mes de 3 anys

Qualcú xarra d'incultura despres de fer ridicul per l'ampla és Castella? Donc miri...

Valoració:-5menosmas
Per Toni, fa mes de 3 anys

L'enèsim incompliment de la Conselleria de Salut sobre l'ús de la llengua pròpia. O no coneixen la normativa en matèria de normalització i ús del català, o directament hi ha una voluntat d'ignorar-la, i no crec que siga la primera raó. Tot això, mentre l'ús del català va minvant pertot arreu, és molt frustrant i trist...

Valoració:12menosmas
Per Mateu, fa mes de 3 anys

@Pere els patis de les escoles de Valencia Ciutats es sent més català que als patis de les escoles de Palma.

Valoració:-4menosmas
Per Pere, fa mes de 3 anys

Aquesta és la realitat. Als patis de les escoles de Palma no se sent gens el mallorquí. Comwnça a ser com el llatí, una llengua morta. Al PSOE no l interessa perquè beu de vots forasters. I MES no sé perquè serveix, per anar en contra del turismo i fer la FEINA bruta al PSOE. Si al manco dos radical amb la llengua serviría per alguna cosa. Però ni això.

Valoració:12menosmas
Per És demencial, fa mes de 3 anys

I encara s'atreveixen a dir que el Castellà no és la llengua imposada i que la imposició és la del Català.
Quina gentola, que ens ha invadit! Son incults, mentiders, maleducats, barroers... I ara, volen fer creure que "la forasteritat" representa als balears de socarrel, que ells estaven aqui abans i que varem ser els mallorquins els que invadirem Mallorca només fa uns pocs anys.
També ja comencen a dir que que ells son de "raça ària" i que els damés som d'una raça inferior. Bé, és veritat que noltros som inferiors a ells, però només en ordinariesa, en mala educació, en dolentia i en incultura.
Se necessita tenir una cara molt dura, per fer el que fa la guarda forastera- feixista a aquest diari.

Valoració:12menosmas
Per dic, fa mes de 3 anys

Cris: Si no t´agradfa el català "Ancha es Castilla".El que fa vomitera és que encara a dia d´avui tinguem de lluïtar per viure en català.

Valoració:14menosmas
Per Poligonera, fa mes de 3 anys

Libertad para hablar en cualquier idioma. Fuera dictadura linguistica

Valoració:-13menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 2
Siguiente