muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 9.59°
13°

L'IBDona i Casal Petit signen un conveni per a acollir víctimes de la prostitució i tràfic

La consellera de Presidència, Funció Pública i Igualtat, Mercedes Garrido, ha assistit aquest divendres a la signatura d'un conveni entre l'Institut Balear de la Dona (IBDona) i el Casal Petit, entitat que treballa en l'atenció a víctimes de prostitució i de tràfic per a donar resposta a les dones que volen abandonar la prostitució i recuperar el seu propi projecte de vida.

El conveni signat aquest divendres atorga a les Germanes Oblates, que gestionen el Casal Petit, una subvenció de 123.000 euros per al projecte 'Lausana', que acull a dones víctimes del tràfic de persones per a l'explotació sexual i dones en situació de prostitució que volen deixar-la.

Per part seva, la presidenta de Casal Petit, María Felicidad Martínez, i la directora de l'IBDona, Maria Duran, han rubricat el conveni, que també prorroga la cessió d'ús de tres pisos de l'Ibavi utilitzats per Casal Petit per a acollir a les dones que ho necessiten.

Aquests tres habitatges tenen una capacitat d'onze places i poden ser ocupades per les dones per un període de vuit mesos, com a part del seu procés de recuperació integral. A més de l'acolliment temporal, se'ls dóna atenció psicològica, assessorament jurídic, orientació laboral i atenció social per a aquestes dones.

Les Germanes Oblates tenen una llarga trajectòria d'atenció al col·lectiu de dones en contextos de prostitució i tràfic de persones. L'any 2001 va obrir el Casal Petit, situat en la zona de la Porta de Sant Antoni (Palma), amb l'objectiu d'estar més prop d'aquestes dones i d'oferir-los cobertura social a través dels seus projectes d'atenció socioeducativa, social, psicològica i laboral.

L'IBDona col·labora des de fa anys amb el projecte de pisos d'acolliment que duu a terme aquesta entitat, i ja l'any passat es va signar un conveni per a fer costat precisament al projecte 'Lausana'.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.