algo de nubes
  • Màx: 13.35°
  • Mín: 7.77°
13°

El Govern comença la recuperació del torrent de Muro, inclòs en l'ampliació de l'Albufera

La Conselleria de Medi Ambient i Territori ha iniciat la recuperació d'un tram del torrent de Muro, situat en la zona ampliada del parc natural de s'Albufera.

En concret, aquesta actuació contempla reparar el pas al camí de Son Fornari, amb el desbrossament dels esbarzers i la retirada d'arbres morts, així com l'eliminació de diversos arbres de grans dimensions que han caigut dins del mateix torrent de Muro.

El director d'aquest Parc Natural, Maties Rebassa, ha explicat que, si aquests arbres no es retiren, podrien acabar formant un tap de vegetació que dificultaria el pas de l'aigua, per la qual cosa la seva retirada es considera «prioritària».

Així mateix, aprofitant la retirada d'aquests arbres, també es recollirà ferralla i restes de residus que «pescadors furtius han deixat en la zona», ha informat aquest divendres la Conselleria de Medi Ambient i Territori en una nota de premsa.

Aquesta actuació en el torrent de Muro és la segona que es duu a terme en la zona ampliada del Parc Natural, perquè s'afegeix a la recuperació del camí que passa pel torrent de Sant Miquel, des de Can Blau cap a ses Jonqueres Veres.

Si bé un tram del torrent ja formava part d'aquest parc natural amb anterioritat, la zona que s'està recuperant està inclosa des que el Consell de Govern va aprovar el passat 22 de febrer el Pla d'Ordenació dels Recursos Naturals (PORN).

D'altra banda, el conseller de Medi Ambient, Miquel Mir, qui ha visitat l'Albufera, ha explicat que la zona afectada per l'incendi que es va registrar fa sis mesos, en la qual predomina el canyís, «presenta un bon grau de recuperació», si bé ha afegit que «fins dins d'un parell d'anys no es podrà fer una valoració completa», especialment, quant a la conservació de la biodiversitat en aquesta zona.

«La millora dels fluxos hídrics és un dels principals objectius que es van marcar per a la zona annexada al parc natural», ha recordat el conseller, qui també ha agraït «la diligència» en l'aplicació de les mesures contemplades en el PORN.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.