nubes dispersas
  • Màx: 14°
  • Mín: 11°
11°

El Govern publica els resultats provisionals de les proves de català

La Direcció General de Política Lingüística ha fet públics els resultats provisionals de les proves de llengua catalana de gener de 2021. En aquesta convocatòria s’hi avaluaven els sis nivells. Els resultats es poden consultar al web. Des de divendres 26 de març i fins al 29 es podrà sol·licitar la revisió de l’examen i el tràmit de vista. La publicació dels resultats definitius d’aptes i no aptes de cada nivell es farà el proper 30 d’abril.

Pel que fa als resultats, hi ha un 61 % d’aptes al nivell A2, un 37 % al B1, un 26 % al B2, un 27 % al C1, un 31 % al C2 i un 23 % a llenguatge administratiu. Destaca la davallada d’aptes en el certificat de llenguatge administratiu respecte de l’anterior convocatòria en la qual es va avaluar aquest nivell, el maig de 2019, en què hi hagué un 37 % d’aptes. A la resta de nivells, no hi ha diferències significatives amb els darrers resultats de què es disposa. Aquest fet s’ha de valorar positivament, ja que les proves s’han duit a terme durant la pandèmia de covid-19.

Aquesta situació ha suposat un esforç extraordinari per a l'organització d’aquesta convocatòria de la Direcció General de Política Lingüística. Un total de 8.122 persones es varen inscriure a aquesta convocatòria de proves. Aquesta xifra representa un augment de gairebé dues mil inscripcions més respecte de la darrera vegada que es van convocar tots els nivells, el maig de 2019. Les proves es varen dur a terme a vuit centres diferents i amb un estricte protocol de prevenció de contagi de la Covid-19. A més, es va fer una segona crida extraordinària per a les proves orals, a fi de donar resposta a la situació excepcional viscuda per la pandèmia.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

De moment no hi ha comentaris.