algo de nubes
  • Màx: 17.67°
  • Mín: 8.69°
13°

Artà, primer municipi de les Balears a la xarxa de municipis per a la qualitat de vida 'Cittaslow'

Artà s’ha convertit aquest dijous en el primer municipi de les Illes Balears en formar part de la xarxa Cittaslow de municipis per a la qualitat de vida dels seus ciutadans. Cittaslow és un moviment nascut a Itàlia l’any 1999 a partir de l’Slow Food (filosofia que defensa les tradicions regionals, la bona alimentació, el plaer gastronòmic i un ritme de vida lent), amb l’objectiu de millorar la qualitat de vida de la ciutadania a partir de propostes vinculades al territori, al medi ambient o a les noves tecnologies.

Una representació de l’equip de govern municipal ha intervengut a l’assemblea internacional Cittaslow, celebrada en línia, en la qual s’ha fet una presentació d’Artà i s’han descrit les característiques que fan el municipi creditor d’integrar-se en aquest moviment. A l’acte també s’ha acreditat el municipi de Benabarre, a Osca.

Amb ells són una dotzena els municipi de l’Estat espanyol que formen part d’aquesta xarxa, després dels catalans Begues, Begur, Pals; el valencià Morella; els bascs Balsameda, Lekeitio i Mungia; l’andalús Bubión; l’aragonès Rubielos de Mora; i el canari La Orotava. Arreu del món n’hi ha adherits més de 230, de països com Alemanya, França, Noruega, Holanda, Turquia, la Xina Austràlia o els Estats Units, entre d’altres.

Certificats de qualitat

Per a ser Cittaslow, els municipis han de complir amb una sèrie de requisits que marca el propi moviment. Cada població té unes característiques pròpies que la fan diferent a les altres, però s’analitzen 71 punts agrupats en 7 grans categories: polítiques energètiques i favorables al medi ambient; política d'infraestructures; política de qualitat de vida urbana; polítiques a favor de l’agricultura, el turisme i l’artesania; polítiques d’hospitalitat, conscienciació i formació; polítiques de cohesió social i, finalment, foment de l’associacionisme.

Les Cittaslow se sotmeten a controls periòdics per a poder mantenir els requisits de qualitat. Alguns d’aquests requisits formen part de el moviment i altres s’introdueixen en funció de les diferents realitats territorials i socioeconòmiques. Cal recordar que en les Cittaslow la qualitat depèn de l’ajuda i l’interès individual que ofereixen tant els operadors públics com els privats. Cada ciutadà slow pot participar activament per a millorar la seva població.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.