algo de nubes
  • Màx: 16.97°
  • Mín: 9.88°

Alemanya estudia limitar els viatges turístics, després que s'hagin disparat les reserves de vols a Mallorca

182085

La cancellera d'Alemanya, Angela Merkel, ha fet marxa enrere el confinament estricte de cinc dies anunciat per Setmana Santa després de les crítiques rebudes en les darreres hores per la falta de claredat sobre els elements claus d'aquest pla.

Tot just 24 hores després del primer anunci, que va arribar després d'una reunió maratoniana, Merkel ha confirmat inicialment el canvi. «La idea d'un tancament per Setmana Santa es va concebre amb la millor de les intencions, perquè sens dubte hem de reduir i revertir la tercera onada de la pandèmia. No obstant això, la idea va ser un error», ha admès Merkel.

En aquest sentit, ha afirmat que havia generat «moltes preguntes» i eren incapaços d'aclarir-les «en tan poc de temps», per exemple en relació a les hores de feina perdudes o a l'activitat de comerços i fàbriques.

Les autoritats alemanys havien pactat que, entre l'1 i el 5 d'abril, s'endurissin encara més les actuals restriccions, en vigor a principi fins al 18 d'abril. Durant els cinc dies especials, estava previst que tanquessin pràcticament tots els comerços i es limitessin les reunions.

La viceportaveu de Merkel, Ulrike Demmer, ha apuntat que estudien limitar els viatges turístics a l'estranger, després que s'hagin disparat les reserves de vols a Mallorca després de la retirada de les Illes Balears com a zona de risc el 14 de març. Aquesta revisió evita als viatgers la quarantena i les proves que fins ara eren obligatòries a la tornada.

Més de 75.000 morts

Les autoritats d'Alemanya han confirmat aquest dimecres prop de 250 morts per coronavirus durant el darrer dia, amb què el país europeu supera el llindar dels 75.000 morts des de l'inici de la pandèmia, segons les dades recollides per l'Institut Robert Koch.

La taxa d'incidència acumulada durant els darrers set dies és de 108,1 casos per cada 100.000 habitants, amb 89.940 contagis durant la darrera setmana i prop de 170.000 casos actius. Després de diverses setmanes de descens, aquest indicador ha tornat a ascendir en els darrers dies.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per mercat liberal, fa mes de 3 anys

Na Merkel ja està sospitant de que molts compatriotes seus vendran contagiats....., i la sanitat alemanya ja deu suar a bans de que tornin.

Valoració:3menosmas
Per 57, 57, 57,, fa mes de 3 anys

Encara estan amb la Pandemia, que acabà el 25 de maig de 2020.
¿No hi ha conducte reglamentari per a informar a lo que
se diu la "Superioritat" que ja acabà la "pressumpte Pandemia", ja no ès necesària?
I tots els periodistas sense entèmer-se i na Armengol i
na Gómez sense sebre que els seus superiors donaren per acabada la Pandèmia.
Com se diu: "No vols brou, idó 57 tassas més".
Mos han donat més brou de lo que se havia planificat.

Valoració:-1menosmas
Per tanmateix, fa mes de 3 anys

Aquesta dona té molt de seny, i no només per la seva brillantíssima formació.
Ja en podrien prendre exemple els nostros governants.

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente