muy nuboso
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.59°
11°

El Consell estrena l'Aula Varela, un espai de formació en polítiques públiques feministes

La Direcció Insular d'Igualtat i Diversitat del Consell de Mallorca ha estrenat aquest dimecres l''Aula María José Varela de polítiques públiques feministes', amb un curs a Inca sobre perspectiva de gènere en la gestió municipal.

Segons ha apuntat la institució, l'aula ret homenatge a María José Varela, primera directora insular d'igualtat de la institució insular i referent feminista, que va morir fa un any i va ser nomenada filla adoptiva de Mallorca.

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha participat en la primera sessió, en un acte en el qual també han participat l'alcalde d'Inca, Virgili Moreno; la consellera de Presidència, Teresa Suárez, i la directora insular d'Igualtat i Diversitat, Rosa Cursach.

Cladera ha expressat el seu orgull per posar en marxa aquest espai formatiu, d'una banda, perquè ret homenatge a Varela i, per un altre, perquè suposa inaugurar un espai dedicat als qui tenen responsabilitat política i, per tant, capacitat de transformar.

L'acció municipal, ha ressaltat la presidenta, és «potentíssima», transforma models, sensibilitza i és una eina per a eradicar actituds masclistes, que fomenten les desigualtats i per a construir pobles i municipis igualitaris.

En aquest primer curs, que aquest dimecres ha començat a Inca i que aquest dijous se celebrarà a Manacor, consta de sis sessions, de dues hores de durada cadascun i mentre la situació sanitària ho permeti, es farà de manera presencial.

Segons han assenyalat, al voltant de cinquanta persones s'han inscrit i la majoria són regidores i regidors de diversos municipis de Mallorca, a pesar que també hi ha tècnics de diverses àrees municipals i persones vinculades a la gestió pública local.

L''Aula Varela' és una aposta del Consell de Mallorca de formació en feminisme dirigit principalment a persones que es dediquen a la política, ja sigui en l'àmbit local, insular o autonòmic, i persones, entitats o col·lectius relacionats amb la incidència política.

El primer curs 'Construint pobles feministes: estratègies per a repensar l'acció municipal' té una durada de 12 hores i finalitzarà els dies 16 i 17 de juny.

Segons han afegit, dones expertes de diversos àmbits aborden en cada sessió aspectes teòrics i pràctics relacionats, per exemple, amb el disseny de pressupostos o participació i comunicació des de la perspectiva de gènere; urbanisme, mobilitat i gènere; feminisme i polítiques públiques, experiències i situació de dones migrants en diversos municipis de Mallorca, etc.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.