nubes dispersas
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.39°
10°

Matas nega haver cobrat 8.400 euros recollits en els 'papers de Bárcenas'

L'expresident del Govern i exministre Jaume Matas ha negat aquest dimarts haver cobrat 8.400 euros recollits en els 'papers de Bárcenas', durant el judici que se celebra en l'Audiència Nacional espanyola sobre la presumpta 'caixa B' del PP.

«No he rebut cap dobler», ha declarat Matas, en diverses ocasions, des de l'inici de la seva compareixença davant el Tribunal. Matas ha comparegut en qualitat de testimoni cap a les 12.20 hores. El seu nom apareix en la comptabilitat de l'extesorer del PP, en una entrada del 2 d'abril de 2003 amb l'anotació 'a Matas per a pis', per un import de 8.400 euros.

Pocs dies abans, a la fi de març, Jaume Matas havia signat un contracte d'arrendament d'un habitatge després d'abandonar el Ministeri per a presentar-se a les eleccions autonòmiques. Segons ha explicat, havia deixat l'habitatge del Ministeri i la seva família residia a Madrid, on les seves filles assistien encara a l'escola.

La suma de la fiança més tres mesos per endavant suposen precisament 8.400 euros, segons ha ressaltat un dels advocats que ha interrogat a l'expresident. En ser preguntat per la proximitat de les dates, Matas ha contestat que «el normal seria que quan se signa el contracte ja estigués pagat», i negant que rebés aquest «ajut» posteriorment de Bárcenas. «Ni vaig rebre aquests diners, ni sé si algú el va rebre, jo no vaig ser, per descomptat», ha insistit.

En aquest sentit, Matas ha rebutjat haver tengut cap tracte amb Luis Bárcenas, afirmant que en aquella època només va parlar amb el secretari general, Javier Arenas, per a exposar-li que tenia un problema per la falta d'ingressos, i que aquest va resoldre incloure-li en nòmina dins del partit, «tot de manera oficial».

Segons l'expresident, això era una cosa habitual en el partit. «Va ser decisió del secretari general i jo li ho vaig agrair, evidentment», ha dit Matas, que ha remarcat que ell mateix va aportar la seva nòmina, el contracte de l'habitatge i la seva declaració tributària. «Absolutament transparent», ha afirmat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Obvi, fa mes de 3 anys

I què voleu que digui?
Una persona de la seva natura no és creible.

Valoració:0menosmas
Per euros, euros, fa mes de 3 anys

Tan sols 8400 euros ? Si que valies poc Matas ?
No m´ho crec !

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente