cielo claro
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 10.26°
13°

El Govern proposa un tancament perimetral entre Illes a partir de divendres

El Govern abordarà aquest dimarts en la Mesa de Diàleg Social la possibilitat d'establir un tancament perimetral entre les Illes a partir del divendres i durant Setmana Santa.

Aquesta proposta, juntament amb la del tancament d'interiors en l'hostaleria, són els dos temes que abordarà aquesta dimarts horabaixa l'Executiu amb els agents socials.

Les dues mesures tenen l'objectiu de limitar al màxim la mobilitat durant els pròxims dies de vacances de Pasqua i així evitar contagis per coronavirus, davant l'avanç de la variant britànica i el repunt de casos en la comunitat.

Si la proposta s'acorda en la Mesa de Diàleg Social, l'Executiu aprovaria aquest dimecres la mesura en un Consell de Govern extraordinari i entraria en vigor aquest pròxim divendres.

El tancament perimetral implica que els ciutadans només podrien moure's entre Illes pels motius que contempla l'estat d'alarma, com l'assistència a centres sanitaris; el compliment d'obligacions laborals, professionals, empresarials, institucionals o legals, o l'assistència a centres educatius, entre altres.

Cal recordar que, la consellera de Salut i Consum, Patricia Gómez, ha alertat aquest dimarts del canvi en la tendència de la pandèmia de la Covid-19 a les Illes, on en els últims dies s'ha experimentat un augment en els contagis.

«Des del punt de vista epidemiològic estam millor que altres llocs, però no anem per bon camí. A Espanya, hi ha un canvi de tendència que pot augurar l'inici de la quarta ona, que ja colpeja diversos països europeus», ha assenyalat.

En declaracions als mitjans, la consellera ha expressat la seva preocupació per aquesta situació i ha advertit a la població de l'increment en la propagació de la Covid-19, sobretot a Mallorca, encara que també a Menorca i Formentera. Segons Gómez, aquest dilluns la incidència acumulada per cada 100.000 habitants a les Balears era de 47 casos, mentre que la setmana anterior era de 41.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.