algo de nubes
  • Màx: 19.32°
  • Mín: 9.08°
11°

Escorca, entre els «paradisos fiscals» d'impostos municipals de vehicles, segons AEA

181989

Escorca es troba entre els 25 «paradisos fiscals» de l'Estat espanyol d'impostos municipals de vehicles, segons un estudi d'Automobilistes Europeus Associats (AEA), que analitza les diferències de fiscalitat que hi ha als municipis respecte a l'Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM).

Amb 7,41 vehicles per habitant, Escorca és un dels municipis de l'Estat amb més vehicles matriculats en relació a la seva població (208 habitants) «pel seu privilegiat tractament fiscal».

D'acord amb AEA, l'Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM) genera uns ingressos anuals de 3.800 milions d'euros a les hisendes locals.

De les 52 capitals de província, només tres han baixat l'impost entre un 1 i el 4% (Còrdova, Terol i Toledo). La resta mantenen les tarifes de l'any passat, tenint en compte que 12 municipis vénen aplicant des de fa anys el màxim que permet la llei (Granada, Huelva, Valladolid, Ciudad Real, Barcelona, ​​Lleida, Tarragona, Palma, Sant Sebastià, Vitòria i Ceuta).

L'informe d'AEA assenyala que continuen existint importants diferències de tarifes entre els diferents ajuntaments de l'Estat, en alguns casos de més del 365%, el que explica el fenomen de la matriculació de vehicles en «paradisos fiscals». En aquest sentit, set petits ajuntaments matriculen prop del 40% del total de cotxes d'empresa de tot l'Estat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.