algo de nubes
  • Màx: 17.06°
  • Mín: 7.61°
16°

La prohibició de plàstics d'un sol ús ja és en vigor, el Govern diu que les Balears «són pioneres a Europa en el canvi en la gestió de residus»

La prohibició de plàstics d'un sol ús ha entrat en vigor aquest dissabte a les Balears. Es compleix així amb el nou termini establert després de la declaració del primer estat d'alarma per la Covid-19.

Segons ha informat la Conselleria de Medi Ambient i Territori, des d'aquest dissabte, a les Balears, la venda, distribució i ús de productes d'un sol ús està prohibida. Es compleix així amb el nou termini establert després de la declaració del primer estat d'alarma per la Covid-19.

En concret, han entrat en vigor, els apartats 1 dels articles 23 i 24 i els apartats 2 i 6 de l'article 25. En aquests articles, es regulen diversos aspectes relacionats amb productes com a plats, coberts, gots, tasses i safates alimentàries d'un sol ús fets de plàstic, així com les anelles de plàstic de paquets de begudes.

Cal recordar, així mateix, que aquest mateix criteri s'aplica a totes les mesures que s'havien d'aplicar des dels ajuntaments des del 22 de febrer de 2021, i que, finalment, entraran en vigor l'11 de maig de 2021. En qualsevol cas, la regulació de l'ús d'alguns articles, seguirà els criteris sanitaris establerts fins que finalitzi l'estat d'alarma actual.

El conseller de Medi Ambient i Territori, Miquel Mir, ha dit que l'entrada en vigor aquesta jornada d'alguns articles de la Llei de residus i sòls contaminats de les Balears «posa les bases perquè, junts, s'avanci cap a un nou model més sostenible i més igualitari, on els plàstics d'un sol ús siguin cosa del passat».

Mir ha posat l'accent, a més, que «les Balears són pioneres a l'Estat i a Europa en el canvi en la gestió de residus. Un canvi de mentalitat i de vida que s'ha de fer des de tots els sectors socials, adaptant-se a la normativa».

El conseller ha volgut deixar clar que l'entrada en vigor dels articles de la Llei no tenen afany coercitiu ni recaptatori, però que «el compliment de totes les normatives és inapel·lable».

La Direcció General de Residus i Educació Ambiental ha format, les darreres setmanes, al voltant d'una cinquantena d'inspectors de les direccions generals de Consum, Comerç i Turisme perquè puguin fer el seguiment del compliment de la normativa.

Des de la Direcció General, s'ha agraït la col·laboració dels consells insulars i altres direccions, responsables dels cossos d'inspecció.

Cal recordar, a més, que els sectors Horeca, comercials i de les administracions públiques tenen al seu abast les guies interpretatives de la Llei de residus en la pàgina web del servei de residus i sòls contaminants de la Conselleria».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Jaume, fa mes de 3 anys

Això no ho ha recodregut Madrid??? Hehehe

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente