muy nuboso
  • Màx: 19.36°
  • Mín: 12.82°
17°

La Direcció General de Política Lingüística del Govern es compromet amb els drets dels usuaris de les llengües de signes

La directora general de Política Lingüística, Beatriu Defior, i el president de la Federació de Persones Sordes de les Illes Balears (FPSIB), Marcos Pons, s’han reunit aquest passa dijous per videoconferència. A la reunió també hi ha assistit el director de l’Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics, Albert Villaverde. Els assistents han comptat amb el suport de Georgina Ubach, tècnica de la Federació i intèrpret del llenguatge de signes.

La reunió ha servit com a primera presa de contacte entre ambdues parts. Des de la Federació de Persones Sordes s’han expressat alguns dels principals problemes del col·lectiu, agreujats darrerament amb la pandèmia, que ha suposat un increment de la prestació de serveis per via telefònica o telemàtica. El president de la FPSIB ha explicat que no totes les persones sordes han adquirit la capacitat de llegir text escrit, de manera que les webs institucionals no sempre són accessibles per a aquest col·lectiu.

La directora general de Política Lingüística, per la seva banda, s’ha mostrat receptiva a les qüestions plantejades per la FPSIB i ha ofert la seva col·laboració per vehicular-les davant els òrgans responsables d’atendre les necessitats comunicatives del col·lectiu de persones sordes i de garantir els seus drets com a usuaris de les llengües de signes. Així mateix, Defior ha manifestat la seva disposició a estudiar l’encaix jurídic de les reclamacions que puguin adreçar a l’Oficina de Defensa dels Drets Lingüístics els usuaris de les llengües de signes, arran de la Proposició no de llei aprovada pel Parlament de les Illes Balears el novembre de 2020, en què es demanava que l’Oficina assumís la promoció i la defensa d’aquestes llengües.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Pere, fa mes de 3 anys

Les pròpies institucions s’estan castellanitzar. L’IME de l’Ajuntament de Palma, et contesten en castellà, tot i que ens dirigim a ells en llengua pròpia. El Consell de Mallorca, àrea d’Esports, tothom en castellà.
Quan pensau aturar això?

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente