algo de nubes
  • Màx: 18°
  • Mín: 13°
16°

Menorca: una dona de 38 anys vacunada amb AstraZeneca ha hagut se ser ingressada amb una afectació greu

L'Àrea de Salut de Menorca ha notificat aquest divendres horabaixa un cas de possible reacció adversa greu en una persona després de vacunar-se contra la Covid-19. Es tracta d'una dona de 38 anys, que el dia 6 de març va rebre la primera dosi de la vacuna d'AstraZeneca i que ha estat diagnosticada amb la Síndrome de Guillain Barré (SGB).

Segons han informat, la pacient va acudir al Servei d'Urgències de l'Hospital Mateu Orfila diumenge passat amb una cefalea intensa, una simptomatologia que va millorar amb l'administració d'analgèsia.

El dijous va ser atesa de nou en el servei d'Urgències després d'experimentar un empitjorament del seu estat de salut, amb dolor cervical i lumbar i feblesa a les cames.

La Síndrome de Guillain-Barré és un trastorn poc freqüent en el qual el propi sistema immunitari d'una persona lesiona les capes protectores dels nervis i causa feblesa muscular. Es desconeix la causa exacta d'aquesta síndrome.

És un trastorn que apareix dies o setmanes després d'una infecció respiratòria o digestiva, en rares ocasions pot ser provocada per una cirurgia i l'associació amb un procés de vacunació és extremadament rara.

Des de la direcció de l'Àrea de Salut expliquen que s'està estudiant el cas amb profunditat per a poder determinar l'origen d'aquest trastorn i que, en aquest moment, no hi ha establerta una relació de causa-efecte directa amb la dosi d'AstraZeneca que va rebre aquesta pacient. En aquest sentit, fan una crida a la calma i recorden que, just ahir, teníem un informe elaborat per l'Agència Europea del Medicament que apunta al fet que la vacuna d'AstraZenecaés eficaç i segura i que a a l'Estat espanyol s'ha decidit reprendre la vacunació el dimecres de la setmana vinent.

Comenta

* Camps obligatoris

COMENTARIS

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Toni M.P., fa dervers d'un any

Sa notícia ajuda a tenir confiança en es sistema de salut, perquè no s'amaga.
Aquest cas crea patiment, però sembla que per sa comunitat sa probabilitat encara és poca.
Cadascú pot valorar si contribueix, o no, vacunant-se.
Per ara és lliure elecció, que també és encertat.
A la llarga és probable que tots ens contagiem, i es virus sol ser pitjor que sa vacuna.
Vacunar-se tothom i acceptar aquest risc petit de mals secundaris és clau. Per això s'afectada mereix reconeixement i recolzament!

Valoració:1menosmas
Per Na Rita sa cantadora, fa dervers d'un any

Ara posaran la vacuna d'AstraZeneca, al grup d'edat en el que no s'han fet proves experimentals.
Tot per tal de no tirat les.

Valoració:3menosmas
Per Toni2, fa dervers d'un any

An els tragacionistas.Preguntas i respostas.
Si me vacunan, ¿puc deixar de usar morrals?
Gobiernos: NO.Si me vacunan, ¿reobriran els restaurants, bars, escolas, gimnasos, perruquerias, etc i la gent podrà tornar a treballar com de costum?
Gobiernos: NoSi me vacunan, ¿seré imnune an el Covid?
Gobiernos: "Tal vegada. No ho sabem exactament, però probablement no?Si me vacunan, almanco no seré contagiós per els altres, ¿ver?
Gobiernos: NO, la vacuna no deté la transmisió.Si me vacunan, ¿quant de temps durarà la vacuna?
Gobiernos: Ningú ho sabe. Totas las "vacunas" del Covid encara se troban a la etapa experimental.Si me vacunan, ¿puc posar final an el distanciament social?
Gobiernos: NO.Si els meus pares, avis, padrins i jo mos vacunam, ¿podem abrassar-mos de nou?
Gobiernos: NO.Idò, ¿quin ès el benefici de vacunar-se?
Gobiernos: Esperar que el virus no te mati.¿Estàs segur que la vacuna no me farà mal ni me matarà?
Gobiernos: NO.Si estadicament las vacunas matan el 2'5%, ¿per què me hauria de vacunarme, si el pressumpte Covid mata manco de un 0',26%? O sigui 10 vegadas manco?
Gobiernos: Per a protegir an els altres.Idò, si me vacun, ¿puc protegir an el 100% de las personas amb las que entr en contacte?
Gobiernos: NO.Si sufr una reacció adverse greu, efectes a llarg termini (encara desconeguts) o mor a causa de la vacun, ¿me compensará a jo ( a la meva família) per parte dels fabricants de la vacuna o del Gobierno?
Gobiernos: NO, el gobierno y los fabricants de vacunas tenen un 100% de responsabilitat zero respecte a aquest fàrmac experimental.Idò, per a resumir, la "vacuna" Covid-19 ...
No proporciona immunitat
No elimina el virus
No prevé la mort
No garanteix que no la obtendrà
No te impedeix transmetre-la an els altres.
No elimina la necessitat de prohibicions de viatge
No elimina la necessitat de tancaments comercials
¡No elimina la necessitat de tancaments!I ara, ¿segueixen pensant a vacunar-se?

Valoració:-2menosmas
Per I tant, fa dervers d'un any

Pese a que las vacunas son totalmente necesarias para terminar, o al menos paliar, este mal sueño, no son obligatorias. El que no quiere, no se la pone y punto. Cualquier medicamento tiene sus contraindicaciones o causante de efectos no deseados. Ya se sabe. Pero visto lo que está pasando, la de Astra Zeneca tiene un mal mercado, ya que los casos sospechosos se dan con mucha frecuencia.
Resumiendo: Sí, pero no.

Valoració:0menosmas
Per No en saben, fa dervers d'un any

Que no hagi estat establerta la relació vacuna-malaltia, no vol dir que no hi sigui.

Valoració:7menosmas
Per Més se´n mereixen!, fa dervers d'un any

Si qualcú reclma, arruinarà Astra Zeneca i Governs!

Valoració:2menosmas
Per M, fa dervers d'un any

Esper que aquesta senyora jova se recuperi ben aviat i completament.
Però que no ens prenguin el pel, que no ens diguin que la vacuns no té res a veure amb tots els casos que se donen, perque és enganar a la gent i jugar amb les vides de les persones.
I tampoc val, canviar ara la franja d'edat i donar les als més majors, perque encara hi haura més casos de gent que no ho superara.
Jo no som antivacunes i fins fa uns dies frissava de que me tocas el torn. Però amb tants de casos de reaccions adverses greus, m'hauran de detindre i dur me emmanillat fins al centre de vacunació, perque me posin aquesta injecció.

Valoració:6menosmas
Per Francesc Mas, fa dervers d'un any

Era obvi que es tornarien a usar les vacunes d'Astra Zeneca i que l'aturada era solament temporal i era obvi que hi seguiria havent efectes secundaris com fins ara. L'AEM pot dir el que vulgui però aquesta gent ha signat contractes multimilionaris per aquestes dosis i ara no volen fer el ridícul. Estaria bé que expliquessin què volen dir amb "segures" perquè, com he dit abans, efectes secundaris sembla clarament que n'hi ha. Potser el seu criteri de seguretat sigui que no et mati...

Valoració:6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente