cielo claro
  • Màx: 19.5°
  • Mín: 9.04°

La Plataforma per la Democràcia fa una crida «a mobilitzar-se davant l'amenaça de l'extrema dreta»

Una representació de les entitats que agrupen la Plataforma per la Democràcia ha presentat aquest divendres a la plaça Major de Palma el manifest 'Compromeses per una Mallorca sense Odi', amb el qual crida els «sectors progressistes a mobilitzar-se davant l'amenaça de l'extrema dreta».

El portaveu de la Plataforma Carlos Martín, ha recordat que la Plataforma va sorgir fa dos anys, «davant la preocupació per l'entrada amb força de l'extrema dreta en les eleccions andaluses».

En aquest sentit, ha assenyalat que ara hi ha «una nova amenaça, que és que l'extrema dreta i els seus discursos d'odi passin ja no sols de ser present en les institucions sinó als governs».

«Consideram que els sectors progressistes de la societat hem tengut en certa manera els carrers abandonats, i d'alguna forma el feminisme, per posar un exemple, ens ha demostrat fa pocs dies amb el 8M l'important que recuperem els carrers, encara que ens criminalitzin», ha expressat la també coportaveu de la Plataforma, Elisabeth Ripoll.

Ripoll ha assenyalat que «no es tracta d'incomplir les restriccions sanitàries», però ha considerat que sense una mobilització per la justícia social, aquesta crisi és «el brou de cultiu per a l'extrema dreta i la tornaran a pagar els sectors populars».

Des de la Plataforma han insistit que s'ha de frenar «la normalització dels discursos d'odi de l'extrema dreta: No volem una societat illenca dividida per les seves consignes i missatges fàcils, i per tant instem els partits i els mitjans a no fer seguidisme».

«No és una qüestió de llibertat d'expressió, sinó de no facilitar no entrar en el joc de l'extrema dreta, com s'ha fet fa pocs dies amb la criminalització del 8M, mentre no es qüestionen els actes populistes d'Abascal en places públiques sense cap mena de mesura de seguretat», han censurat.

En el seu manifest, la Plataforma planteja també que cal sortir d'aquesta crisi amb un canvi de model econòmic «que generi esperances i oportunitats per a la gent».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per CQue ningú s'engani, fa mes de 3 anys

Si VOX no fos propietat del Capital i dels poders fàctics espanyols, ni tindria tants de doblers per fer se propaganda, ni els mitjans en parlarien continuament, blanquejant los, ni els deixarien fer tot el que fan, terminantment prihibit pels altres, ni els tribunals els protegirien.
Perque malgat hi hagi ignorants que creguin que aquesta guarda arreglarien els problemes, no son altra cosa que el partit que representa a tots els que creen els problemes.
Francament, per molt menys del que han fet aquests, han il.legalitzat partits. Si no els il.legalitzen a ells, és perque saben que son el braç ordinari i desgarbat de tot el poder a l'ombra.

Valoració:0menosmas
Per I tant, fa mes de 3 anys

¿Pero en qué mundo vive esa docena mal contada?.
Parece que la democracia y la libertad de expresión solo han sido creados para ellos.
Las personas se miden por sus hechos, no por lo que dicen.
¿No os gusta?. A mi hay cosas que no me gustan y me las tengo que tragar.
Preocuparse de vosotros y dejad a los demás vivir.

Valoració:-3menosmas
Per antifa, fa mes de 3 anys

Feixistes il·legalitzats ! Ni un glop d´aire als feixistes !

Valoració:4menosmas
Per antifa, fa mes de 3 anys

Feixistes il·legalitzats ! Ni un glop d´aire als feixistes !

Valoració:5menosmas
Per És molt greu, fa mes de 3 anys

El problema és que VOX és el partit que rep més subvencions de tots. I també pel fet de que l'Exèrcit, els cossos policials i la Judicatura i el Ministeri fiscal estiguin farcits de franquistes i de gent d'extremíssima dreta, fa que aquests tenguin més pes que les forces democràtiques.
Sabieu que un jutjat ha condemnat a la Conselleria d'Educació del nostre Govern, per no haver permès que els de VOX se ficàssin a les escoles a l'horari lectiu, a dins les classes amb els menors per espiar i qui sap que més?
Aquest fet ho diu tot. I és que Franci va morir, però el franquisme continua viu i això és molt perillós.

Valoració:4menosmas
Per com demanar ajuda, fa mes de 3 anys

Pes confinaments i crisi potser hi hagi més violència oculta o aïllada.
Hi ha unes senyes de mans discretes, similar a salutacions, que es van estandaritzant, per demanar ajuda discretament.
Si no es pot dir per veu, així s'avisa discretament que es pateix i que es demana ajuda.
Com més ho coneguem millor.



Dic un lloc que n'explica.
Ho escric en dos bocins de text:
Primer escriure en es navegador
www.boredpanda.es
i després, tot seguit:
/senal-mano-ayuda-peligro/
i clicar per anar-hi.



Coratge a qui visqui violència.
Aturar sa violència aviat sol fer tot més fàcil

Valoració:6menosmas
Per Joan Miró Font, fa mes de 3 anys

Vox rebé una propaganda que no s'havia fet a cap altra formació política abans d'obtenir cap tipus de representació a cap institució; coses de sa Brunete mediàtica i de s'estat profund. En Pedro Sánchez deixà passar una legislatura en què Vox havia obtengut poca representació perquè no s'entenia amb Podem i a ses següents eleccions Vox guanya una cinquantena de diputats. En Sánchez mateix, fa més poc, lloà n'Abascal per comparació amb en Casado perquè, segons ell, tenia més sentit d'estat

Valoració:4menosmas
Per Poligonera, fa mes de 3 anys

Estos ODIAN a la derecha

Valoració:-2menosmas
Per Toni Io, fa mes de 3 anys

Comunisme o llibertad

Valoració:-2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente