muy nuboso
  • Màx: 18.7°
  • Mín: 11.39°
17°

El GOB alerta sobre la construcció de set piscines il·legals a l'agroturisme Torre Vella d'Alaior

El GOB ha alertat aquest dimecres sobre la construcció de set piscines il·legals en l'agroturisme Torre Vella d'Alaior que ha motivat que el Consorci de Disciplina Urbanística, alertat pels ecologistes, hagi establert una sanció de 486.844 euros per a cadascun dels responsables: el promotor, el constructor i l'arquitecte.

L'organització ha assenyalat que la resolució del Consorci de Disciplina Urbanística ha confirmat altres il·legalitats, a més de les set piscines no declarades, entre les quals destaquen la formigonada de 2.000 metres quadrats de camins que havien de ser agraris i diverses soleres de formigó no previstes.

El GOB ha indicat que ara s'obre un termini perquè els sancionats puguin demanar la possible legalització de les obres. «Resulta complicat perquè les obres no tan sols no tenien llicència, sinó que van en sentit contrari a les condicions ambientals imposades en la seva autorització, per la qual cosa l'incompliment és doble», han manifestat.

Els ecologistes han explicat que l'agroturisme de Torre Vella va presentar un projecte que gastava molta aigua de l'aqüífer en els serveis turístics i, amb la finalitat de reduir aquest impacte, van incorporar la construcció de diversos dipòsits soterrats que havien d'acumular aigües depurades que servirien per a proveir tota la jardineria.

«Aquesta mesura va ser molt apreciada per la Comissió Balear de Medi Ambient, que va aprovar el projecte condicionat a incorporar encara algunes altres mesures d'estalvi», han remarcat. No obstant això, el GOB va detectar que els dipòsits soterrats es van acabar convertint en piscines i va alertar al Consorci de Disciplina Urbanística, qui ara ha emès la resolució.

L'organització ha recordat que aquest projecte va estar embolicat de polèmica durant la seva tramitació perquè els promotors «varen agafar tots els edificis existents en la finca per a destinar-los a usos turístics i després es van queixar públicament perquè volien alçar nous edificis agraris i la tramitació era pesada».

Des del GOB han subratllat que aquests nous edificis agraris «fa un any que estan a mig construir al costat del Camí de Cavalls». Els ecologistes han afirmat que aquest cas exemplifica algunes de les qüestions que el GOB planteja en la nova redacció del Pla Territorial Insular (*PTI) com és la necessitat de regular les piscines en els allotjaments turístics, el consum d'aigua d'aqüífer de les noves ofertes turístiques i la necessitat de comptar amb un servei de vigilància efectiu, especialment sobre els grans projectes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Jaume, fa mes de 3 anys

Quins collons. Si no se'ls sanciona fort i se fan desaparèixer aquestes piscines, estam ben arreglats.

Valoració:1menosmas
Per Sa tia xorca, fa mes de 3 anys

Bona feina sa des GOB i o me deman, I es tècnics de medi ambient de sa conselleria, celadors I subceladors juntament amb sa regidoria d'urbanisme, batle i demés personal panxa-agraït que cobra sous astronòmics, me voleu dir que tots eren a berenar a n'es bar i no se'n adonaren fins que es GOB ho va denunciar?
I sa oposició, dormint a sa parra?

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente