algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

Son Bonet Pulmó Verd demana al Consell «protegir i fer valdre» Son Bonet

La Plataforma Son Bonet Pulmó Verd s'ha reunit aquest dimarts amb la presidenta del Consell, Catalina Cladera, i la consellera insular de territori, Maria Antònia Garcies, als qui ha demanat «protegir i fer valdre» Son Bonet.

Segons ha informat la Plataforma, el Consell, conjuntament amb ajuntaments, és l'òrgan competent en matèria d'ordenació territorial, motiu pel qual s'han reunit amb la presidenta Cladera i la consellera insular per a abordar la necessitat d'intervenció de la Institució Insular en la protecció de l'Espai Lliure d'Ús Públic de Son Bonet.

Durant la trobada, la Plataforma ha exposat els diferents impactes que generaria el projecte en la població de Marratxí i la necessitat d'impulsar figures de protecció per a Son Bonet. A més, ha insistit a enviar un missatge clar a AENA des de la societat civil i les seves administracions en relació al projecte de Parc Fotovoltaic que el gestor aeroportuari vol construir a Son Bonet.

Qualifiquen la declaració institucional del Consell com a «insuficient»

D'altra banda, la Plataforma ha recordat que el mes de febrer passat es va aprovar en el ple del Consell una resolució que instava a AENA i al Govern a consensuar el projecte de parc Fotovoltaic i els futurs usos de la zona amb el poble de Marratxí.

Sobre aquest tema, ha opinat que l'administració pública responsable d'urbanisme i ordenació del territori de Mallorca (conjuntament amb l'ajuntament de Marratxí), hauria de tenir en compte totes les «vulneracions» a la governança i ordenació del territori de Marratxí que s'han destapat. I per tant s'hauria de posicionar «políticament i tècnicament en contra d'un projecte que altera de manera greu la planificació urbana del municipi causant greu perjudici a la governança d'aquest».

Així mateix, ha continuat la Plataforma, s'hauria d'atendre el «gran impacte» sobre la integració territorial i la vertebració entre nuclis poblacionals (Pont d'Inca/Son Llatzet - Pla de Na Tesa/Cas Capità) i la pèrdua «enorme» per als drets dels ciutadans de Marratxí quant als drets d'accés a zones verdes.

Per això, s'ha instat a Cladera i a Garcies que es busquin les fórmules per a evitar aquest projecte i consolidar la protecció d'aquests terrenys.

Més de 1.3000 al·legacions en contra del projecte

Cal recordar, d'igual manera, que la Plataforma Son Bonet Pulmó Verd va presentar dijous passat 11 de març al·legacions per a evitar que el projecte de Parc Fotovoltaic a Son Bonet sigui declarat projecte estratègic industrial per la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius.

La plataforma ciutadana ha aconseguit en poc més de dues setmanes recollir 1.300 al·legacions, que va presentar com a aval per a demanar al Govern que es posicioni a Madrid davant en AENA perquè retiri el seu projecte. Ara també se li ha reclamat al Consell que ho tingui en compte de cara a un posicionament clar en contra del projecte.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Sebas, fa mes de 3 anys

Aquests ecologistes no volen energies límpies. Idó carbó i petroli

Valoració:-1menosmas
Per Macià, fa mes de 3 anys

valdre = valer

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente