algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
15°

Reprogramen les activitats culturals del Dia de les Balears per als mesos d'abril a juny

La Conselleria de Presidència, Funció Pública i Igualtat ha començat a treballar en la nova programació de les activitats culturals inicialment previstes per al Dia de les Balears, que es varen ajornar per la situació sanitària.

La Conselleria ha explicat que conscients de la importància de continuar fent costat al teixit cultural de les Balears i de no perdre aquesta oportunitat de programació i difusió, la Direcció General de Relacions Institucionals i Cooperació Local ha activat el procés per a la reprogramació dels concerts, les obres de teatre i les actuacions de dansa i circ en les diferents illes.

Els espectacles se celebraran principalment entre dia primer d'abril i 30 de juny, segons l'interès i la disponibilitat dels artistes, els ajuntaments i els consells insulars implicats, i sempre que la situació sanitària ho permeti.

A Mallorca, s'està treballant per a poder reprogramar les 65 actuacions de música i arts escèniques que hi havia previstes en 29 municipis. A més, l'ampliació de terminis permetrà incentivar la participació, amb la possibilitat de realitzar més activitats, especialment en algunes localitats que inicialment no ho havien sol·licitat a causa de la situació sanitària.

A Menorca, Eivissa i Formentera els consells insulars, amb els quals el Govern té un conveni de col·laboració, ja estan coordinant el procés de reprogramació amb els artistes i els municipis. Algunes d'aquestes actuacions estan previstes de manera presencial, mentre unes altres es faran en línia. També es preveuen altres activitats de caràcter esportiu, tot d'acord amb la normativa sanitària en vigor en el moment de la seva realització.

El Govern va començar a dissenyar l'edició del Dia de les Balears de 2021 a mitjan any passat preveient un escenari que permetés compatibilitzar les possibles mesures de seguretat i higiene i l'esperit festiu tradicional amb una celebració basada en la descentralització i l'aposta per la cultura pròpia.

Així i tot, la mala situació sanitària de finals de febrer, amb totes les illes a nivell 4, va fer impossible la celebració del programa d'actes tal com estava previst i es va haver de posposar. Amb la reprogramació, el Govern reitera el seu compromís amb la declaració de la cultura com un bé essencial i un element cohesionador de la nostra societat, fonamental per al desenvolupament integral de la personalitat individual i col·lectiva.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.