muy nuboso
  • Màx: 17.47°
  • Mín: 11.57°
14°

Es preparen una quinzena d'activitats per celebrar el Dia Internacional dels Boscs a les Balears

El Servei de gestió forestal de la Conselleria de Medi Ambient i Territori del Govern ha organitzat una quinzena d'activitats en tot l'arxipèlag per a commemorar el Dia Internacional dels Boscos.

Segons ha informat la Conselleria de Medi Ambient i Territori aquest diumenge, sota el lema 'Restauració Forestal. Un camí a la recuperació i el benestar', Xarxa Forestal ha organitzat una sèrie de tallers i xerrades, que es faran durant tota una setmana, destinats tant a les escoles com a la població general.

Amb l'objectiu de traslladar a la ciutadania la importància de cuidar els boscos, no només des de la seva conservació sinó també des de la gestió, el Servei ha organitzat, per a dimecres que ve dia 17, una jornada en línia on s'explicarà com la biomassa forestal és l'alternativa verda als combustibles fòssils. El conseller Miquel Mir serà l'encarregat d'inaugurar-la, a les 10.00 hores. Per a participar cal inscriure's en el correu forestal.caib@gmail.com

També en línia serà la jornada, organitzada per a dijous que ve 18, sobre 'L'eruga del boix a l'illa de Mallorca. Situació actual', on la tècnica del Servei de sanitat forestal Sandra Closa explicarà les noves dades sobre aquesta espècie a l'illa. Per a poder-la seguir, a partir de les 9.45 hores, és necessari inscriure's a ruralcat.gencat.cat/inscripcionspatt.

A Menorca i a Eivissa, el divendres 19 s'organitzarà una jornada de comunicació forestal. En el cas de Menorca, serà a la finca pública de s'Arangí a partir de les 9.45 hores, i a Eivissa, a partir de les 10.00 hores a l'ermita de sa Talaia de Sant Antoni.

A més, a Mallorca s'ha organitzat per dissabte 20 una visita amb bicicleta al bosc de Son Real. Mentrestant, per diumenge, s'ha previst una jornada de portes obertes en el Centre Forestal de Balears (Cefor), on es podran conèixer el banc de llavors i viver forestal, eines per a conservar la biodiversitat.

Quant a les activitats escolars, sis centres de tot les Illes comptaran amb diverses accions per conèixer els boscos que les envolten durant tota la setmana. A més, el dijous 18 està prevista l'exposició dels dibuixos finalistes en el Llevant de Mallorca del concurs 'Ni 1 foc al bosc' al pati de la Conselleria de Medi Ambient i Territori.

El director general d'Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas, ha posat l'accent en la varietat d'activitats organitzades, «una eina més i molt important per a divulgar els valors dels boscos i la importància de conservar-los i gestionar-los». Mas ha assenyalat, a més, que, per a poder aconseguir aquests objectius, «fa falta una implicació institucional i social».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.