algo de nubes
  • Màx: 18.93°
  • Mín: 9.02°
18°

Patronals i sindicats celebren com «molt bones notícies» els ajuts directes del Govern espanyol

CAEB, Pimem, UGT i CCOO han celebrat aquest divendres l'aprovació del paquet d'ajuts directes del Govern espanyol com «molt bones notícies» per a les Balears, el seu teixit empresarial i els seus treballadors.

En una roda de premsa després de la reunió de la Mesa de Diàleg Social amb la presidenta del Govern, Francina Armengol, i la secretària d'Estat d'Economia i Suport a l'Empresa, Ana de la Cova, els representants de patronals i sindicats han coincidit a destacar que es tracti d'unes ajudes directes reclamades des de fa temps.

En aquest sentit, la presidenta de CAEB, Carmen Planas, ha subratllat que s'hagi tengut en compte el pes específic de Balears en l'economia nacional i ha posat en valor que les ajudes, finalment, arribaran a tots els sectors de la cadena de valor turístic. Planas ha reclamat que sigui «un procés àgil» i que pugui arribar a les empreses «com més aviat millor».

Per part seva, el president de Pimem, Jordi Mora, ha ressaltat que siguin unes ajudes que impliquen una «discriminació positiva» cap a les Balears, com la seva organització havia demandat. En aquest sentit, ha destacat que en condicions normals haurien arribat a les Illes un 2,5 per cent de les ajudes, quan és possible que el percentatge, almenys en el paquet d'ajudes directes, abast el 13 per cent del total.

Mora ha apuntat que gràcies a la pròrroga per a presentar concursos de creditors, les ajudes directes i un possible inici de temporada, empreses que ara podrien no ser solvents, després de l'estiu podrien haver revertit la seva situació. Per part dels sindicats, el secretari general d'UGT, Alejandro Texías, també ha celebrat que el Govern espanyol per fi s'hagi recordat de les Balears, «no només per a venir de vacances».

Texías ha destacat les «bones notícies que arriben des de Madrid» i que permetran mantenir «a flotació» empreses i treballadors. El representant d'UGT ha demanat que una vegada que arribin les ajudes «es comenci a parlar dels treballadors i de l'ocupació». El secretari general de CCOO, José Luís García, ha destacat el caràcter finalista de les ajudes, que potencien empreses viables i ajudes a reduir «les llistes d'ocupació massa llargues».

García ha posat en relleu que les ajudes «cristal·litzen» la sensibilitat del Govern de l'Estat cap a les Balears «en un moment complicat».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per M, fa mes de 3 anys

M'en alegro,cosa que no passa per Can Fatxa, ja que ells volen que vagi el més malament possible per poder triomfar ells a les properes eleccions i llavors, incumplir les seves promeses. Encara que també s'ha de dir que no fan cap regal, que tornen una petita part del que s'en duen des de temps immemorial.
I si ho miram més detengudanent, veurem que entre les Canàries i les Illes Balears han donat dos mil mil.lions, però a noltros només ens arriben nou cents i la resta és per Canàries. No pos en dubte que deu haver sigut una feina titànica, la d'haver convinçut a l'estat espanyol de que dóni aquestes ajudes extres a la nostra comunitat. Però malgrat haver assolit el màxim, no ens alliberam de que ens facin parts i quarts.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente