algo de nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
13°

El Patronat de la FESMAE aprova el cessament de l’equip directiu de l’ESADIB

Aquest dijous ha tengut lloc la reunió del Patronat de la Fundació per als Estudis Superiors de Música i Arts Escèniques de les Illes Balears, FESMAE. A la reunió s’han valorat les actuacions que s'han de prendre en relació a dos professors de l’Escola Superior d’Art Dramàtic de les Illes Balears, ESADIB, després de les denúncies presentades per part de l’alumnat del centre sobre assetjament i conductes inapropiades.

La Inspecció Educativa va detectar indicis de responsabilitat disciplinària i va recomanar al Patronat de la FESMAE, que és l’organisme que gestiona el Conservatori Superior i l’ESADIB, que es procedís a sancionar aquests fets d’acord amb la graduació de faltes i sancions que s’estableixin en les disposicions legals. També es proposa que davant l’escrit dels alumnes se n’informi a la Fiscalia.

A la reunió s’ha tractat aquesta qüestió i s’ha decidit, d’acord amb l’informe d’Inspecció, que s’inicia un procediment sancionador pel qual s’haurà de valorar si els fets detectats són constitutius de sanció segons la normativa vigent i per això en els propers dies es tornarà a reunir el Patronat per determinar la sanció que s'ha d'aplicar segons l’article 58 de l’Estatut dels Treballadors. També s’ha acordat enviar els escrits presentats per part de l’alumnat a la Fiscalia.

Per altra banda, s’ha decidit aprovar el cessament de tot l’equip directiu. Mentre no s’obri un nou procés electoral s’ha nomenat com a directora provisional l’actual cap d’estudis Maite Villar. En la propera reunió del Patronat la nova directora presentarà el seu equip.

El Patronat ha valorat molt positivament la feina duta a terme per part del centre amb l’assessorament de la Inspecció Educativa des del primer moment que es varen plantejar queixes sobre comportament inadequat de dos professors de l’ESADIB.

Finalment, el Patronat ha anunciat que properament presentarà un proposta de protocol sobre assetjament al comitè d’empresa de la FESMAE per a la seva negociació.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.