algo de nubes
  • Màx: 17.64°
  • Mín: 10.28°
10°

El president de l'IMAS diu que no va tenir coneixement de l'explotació sexual de menors fins a quatre mesos després d'assumir el càrrec

El president de l'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS), Javier de Juan, ha admès aquest dimarts que va tenir coneixement al novembre de 2019 que la institució investigava casos d'explotació sexual infantil (ESI), quatre mesos després d'assumir el càrrec en juliol d'aquest any.

De Juan ha comparegut aquest dimarts en la comissió política que aborda els casos d'explotació sexual de menors tutelats de l'IMAS i ha assenyalat que va ser al novembre quan la directora insular d'Infància i Família, Mari Ángeles Fernández, li va fer saber que la institució tenia sobre la taula la problemàtica de l'explotació sexual tot i que, segons ha assenyalat, sense concretar el nombre de casos.

Segons ha apuntat, va ser al gener quan arran dels casos que es varen conèixer es va fer pública la investigació de 16 casos d'explotació sexual de menors tutelats.

De Juan ha explicat, igual que l'anterior compareixent -la directora insular Mari Ángeles Fernández- que entre ells hi havia casos que no havien estat notificats a la Fiscalia tot i que, ha apuntat, això no vol dir que no s'estiguessin abordant.

Respecte a la valoració i notificació dels casos, De Juan ha reconegut que hi havia hagut discrepàncies pel que fa a la comunicació i també pel que fa a la interpretació dels protocols i que s'ha ordenat que les valoracions es facin «en els tres primers mesos». Segons ha admès, en alguns casos «no s'hauria d'haver tardat tant a comunicar».

De Juan ha assegurat que és «rotundament fals» que hagi hagut una trama d'explotació «en el si de l'IMAS».

El president de l'IMAS ha reiterat que els casos d'explotació sexual «han existit sempre» i ha explicat que professionals d'altres èpoques descrivien casos d'ESI «sense donar-li importància». Segons ha indicat, a dia d'avui no té coneixement de si s'estan investigant casos de menors tutelats de l'IMAS tot i que, ha remarcat, «continuarà havent-hi casos».

El president de l'IMAS ha tancat les compareixences en la comissió política, per la qual han passat durant 18 hores vuit tècnics i 13 càrrecs polítics.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Sempre en castellà, fa mes de 3 anys

Aquest home incompleix la llei autonòmica, sempre parla en castellà.

Valoració:1menosmas
Per Vull saber, fa mes de 3 anys

Que fort! Com pot dir que no va saber res fins novembre del 2019, quatre mesos després de ser President de l'IMAS?
I tampoc va saber res els quatre anys anteriors com a Vicepresident d'aquest Institut?
Què fa llavors tants d'anys a l'IMAS sense assabentar-se dels temes amb més rellevància?
DIMISSIÓ JA!

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente