algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 11°
16°

#8M: UGT i CCOO demanen que s'elimini «el patriarcat que va cap a la masculinitat tòxica»

Al voltant de 40 representants d'UGT i CCOO s'han concentrat aquest dilluns en un acte simbòlic en la plaça de l'Olivar de Palma per a reivindicar el paper de la dona amb motiu del 8M i han demanat la derogació de la reforma laboral, així com un canvi en el sistema educatiu que «elimini el patriarcat que va cap a la masculinitat tòxica».

En declaracions a la premsa, tots dos sindicats han lamentat les desigualtats que pateixen les dones en tots els àmbits i les bretxes laborals que encara separen als gèneres, fets pels quals demanen «corresponsabilitat» institucional al Govern espanyol, al Govern i a les empreses.

Per a aconseguir la igualtat entre homes i dones, UGT i CCOO també han demanat que es pugi el salari mínim interprofessional, que es compleix el pla d'igualtat laboral establert per les empreses i que les institucions posin a la disposició dels ciutadans tots els recursos necessaris.

Acompanyades per una pancarta amb el lema 'Construint i sumant per la igualtat real', les participants d'aquesta concentració han llegit un manifest en el qual han reivindicat que la dona «té a les seves mans la cura de la vida», una tasca que «ha estat encomanada pel patriarcat».

«Ni nosaltres mateixes valorem el que fem com a dones, però cada vegada ens donem més compta que el treball que feim és fonamental», ha llegit una de les manifestants, qui també ha recordat la rellevància que ha tingut la dona des de l'inici de la pandèmia en els sectors sanitaris i de cures.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.