muy nuboso
  • Màx: 20°
  • Mín: 14°
15°

Amics de la Terra presenta al·legacions al parc fotovoltaic de Son Bonet

L'ONG Amics de la Terra Mallorca ha presentat aquesta setmana al·legacions davant la Direcció General d'Energia i Canvi Climàtic i davant la Comissió Balear de Medi Ambient contra el «megaparc» fotovoltaic promogut per AENA a Son Bonet (Marratxí), reclamant la seva desestimació així com la denegació de la corresponent autorització administrativa.

Segons han explicat, consideren que un projecte d'aquestes característiques no hauria de tenir consideració d'industrial estratègic, ja que excepte la seva fase de construcció, «té una mínima vinculació amb el teixit industrial local».

D'altra banda, han apuntat, si la voluntat d'AENA és cobrir les seves necessitats energètiques, «hauria d'utilitzar prioritàriament les grans cobertes dels seus edificis ja existents a l'aeroport i a l'aeròdrom». Aquest projecte suposarà una ocupació de superfície de gairebé 20 hectàrees, de les quals 12,5 són una zona verda amb un important ús públic des de fa més de 40 anys.

També s'hauran de construir importants infraestructures addicionals per a l'evacuació de l'energia generada, com una subestació i una línia d'evacuació de gairebé 6 quilòmetres. De fet, aquestes infraestructures no serien necessàries si la dimensió del projecte fos més petita, han indicat des d'Amics de la Terra.

L'entitat considera igualment que si bé la transició energètica renovable i la lluita contra la crisi climàtica ha de ser una qüestió prioritària i urgent, aquesta s'hauria de dur a terme amb una sèrie de condicions, per a evitar que la rendibilitat econòmica de les grans instal·lacions fotovoltaiques (promogudes per grans empreses) sigui el criteri que articuli aquesta transició.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.