cielo claro
  • Màx: 22.05°
  • Mín: 13.08°
22°

El Govern reforça la vigilància policial aquest cap de setmana i alerta que les multes es cobraran

El Govern, la Delegació del Govern espanyol i els ajuntaments han dissenyat un operatiu especial per a reforçar la vigilància de les normes Covid-19 aquest cap de setmana a les Balears, el primer en el qual podran obrir les terrasses després de més d'un mes de tancament a Mallorca i Formentera.

Les autoritats consideren que aquest cap de setmana és «especial» degut al mateix temps que han estat vigents el tancament dels bars i restaurants i les restriccions a les reunions socials. Des de mitjan gener i fins dimarts passat, la restauració només podia servir per a portar o a domicili i les reunions estaven limitades a només convivents.

En el dispositiu d'aquesta finalitat de setmana s'insistirà en el compliment de mesures com la limitació d'aforaments, l'obligació de portar màscara mentre no es consumeixen aliments o begudes i la prohibició de reunir-se persones de més de dos nuclis de convivència diferents, entre altres aspectes.

També es vigilarà que els bars no venen alcohol per a portar, alguna cosa que no poden fer tret que vagi acompanyat de menjar. L'objectiu és evitar el botellot i impedir que la via pública funcioni com una extensió dels restaurants.

L'operatiu estarà coordinat per la Direcció General d'Emergències i Interior del Govern, i comptarà amb policies locals i forces i cossos de seguretat de l'Estat. A ells se sumen els 174 informadors Covid desplegats a Mallorca, Menorca i Formentera, que des de dimarts passat han adaptat el seu treball per a incidir en els punts de més risc -com a terrasses de bars, llocs on es concentren aquests establiments i passejos marítims-.

La consellera de Presidència, Mercedes Garrido, anticipava aquesta setmana que seran «estrictes: Que ningú es pensi que en aquest moment no hi ha controls».

Més vigilància també a les platges

També es durà a terme un dispositiu especial a les platges perquè amb l'arribada del bon temps ha començat a augmentar l'afluència en aquests espais -si bé per a aquest cap de setmana es podrien registrar pluges-. Des del Govern han recordat que a les platges s'apliquen les mateixes normes que en altres llocs.

Així, es controlarà que a les platges no es reuneixin més de sis persones de màxim dos nuclis de convivència diferents, que tots portin màscara i que es mantingui la distància de seguretat, entre altres qüestions.

El Govern insisteix que les sancions es cobraran

Per a reforçar el missatge de prudència, el Govern va fer públics el dijous dades sobre les sancions imposades fins avui per incompliments de la normativa Covid-19, insistint que aquestes multes s'estan aplicant efectivament i que es cobraran, si no és voluntàriament, per via executiva a través de l'Agència Tributària.

Des de juny -quan es va aprovar el decret que regulava les sancions a les Balears- fins avui s'han presentat 11.661 denúncies, 949 contra establiments i la resta contra particulars. La majoria de les sancions contra particulars són per no dur màscara.

A més, s'estan tramitant proposades de sanció per un import que supera els 2,1 milions d'euros. En aquest cas, la major part correspon a empreses (1,7 milions) i la resta a particulars (438.000 euros). Per Illes, 8.197 de les 11.661 denúncies corresponen a Mallorca, 952 a Menorca, 2.303 a Eivissa i 209 a Formentera.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Un veí, fa mes de 3 anys

Alerten que les multes se cobraran!
És que abans no es cobraven?
Potser el problema era aquest, que tothom feia el que volia perquè no els passava res.

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente