algo de nubes
  • Màx: 19°
  • Mín: 12°
13°

Nou dels pisos que s'expropiarien a Menorca no tenen cèdula d'habitabilitat i estan aparaulats

Nou dels 23 pisos que el Govern vol expropiar a Menorca es varen comprar fa menys d'un any per una empresa local al banc que els va inscriure en el registre de la Conselleria, segons el propietari actual, que ha informat que els pisos no tenen cèdula d'habitabilitat, acaben de ser reformats per a la seva venda i, segons el propietari, ja estan aparaulats.

Es tracta de nou habitatges d'un mateix bloc situat en el centre de Ciutadella, adquirits fa mesos per una societat limitada amb seu en el municipi. Són pisos de dues habitacions i un bany, en un bloc que també té locals i pàrquing. Segons el llistat que s'ha publicat en el Butlletí Oficial, tenen entre 55 i 82 metres quadrats.

L'empresa hauria comprat aquestes propietats a un banc al maig de 2020, estant en obres, i que des de llavors ha estat reformant-les per a vendre-les. Segons han confirmat des del Govern, va ser el propietari anterior qui va inscriure els habitatges en el registre oficial de la Conselleria: quatre al desembre de 2018 i els altres cinc al gener de 2020.

L'actual propietari va obtenir el certificat de final d'obra a l'octubre de 2020, i les cèdules d'habitabilitat estan en tràmit. Precisament, ha explicat l'empresari, no s'ha tancat cap venda a causa d'aquest i altres tràmits pendents, però hi ha diversos pisos aparaulats i fins i tot una llista d'espera de compradors interessats.

A més, el propietari nega que sigui un gran tenidor, perquè assegura que no té més de deu pisos; no obstant això, el director general d'Habitatge, Eduardo Robsy, ha aclarit que la llei autonòmica defineix com a gran propietari a qui tengui ja deu habitatges -no a partir de 11- i «no únicament del mateix titular, també es tendria en compte si formés part d'un grup d'empreses».

El propietari també argumenta que els seus pisos no fa dos anys que estan «aturats» perquè han estat reformant-los per a posar-los a la venda; sobre això, Robsy ha indicat que la venda o l'oferta dels pisos no interromp el còmput del temps que romanen buits.

Malgrat tot, l'empresa s'ha mostrat disposada a escoltar l'oferta econòmica del Govern per la cessió dels pisos. «Si l'oferta és interessant i hem de contribuir al fet que hi hagi més habitatge social, per descomptat que ho farem», ha indicat el portaveu de l'empresa.

En un primer moment la compensació econòmica l'estableix de manera unilateral l'administració, però en cas de discrepància l'afectat per l'expropiació pot plantejar una valoració contradictòria. Aquestes diferències passarien per un òrgan jurat que determinaria quina és la valoració correcta, o fins i tot podria plantejar una tercera valoració independent. Si el propietari no està conforme, sempre podria recórrer per la via judicial.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.