nubes dispersas
  • Màx: 17°
  • Mín: 11°
14°

L'expresidenta de l'IMAS rebutja que no es coneguessin casos d'explotació de menors abans del 2015

L'expresidenta de l'Institut Mallorquí d'Assumptes Socials (IMAS), Margalida Puigserver, en l'etapa 2015-2019 ha rebutjat aquest dijous que en la institució no es coneguessin casos d'explotació de menors tutelades abans de 2015.

Durant la seva compareixença en la comissió política del Consell que estudia aquest assumpte, Puigserver ha afirmat que en memòries anuals dels anys 2012 i 2013 ja apareixen referències a casos «no d'explotació sexual infantil, però sí de prostitució i corrupció de menors».

Amb tot, a preguntes del conseller del PI Antoni Amengual, Puigserver ha reconegut que no pot afirmar que els casos que es ressenyen en les memòries anessin casos d'abusos a menors estant ja tutelades per l'IMAS, o si es tractava de casos d'abusos en l'entorn familiar que es derivaven a la Unitat de Valoració d'Abús Sexual Infantil (Uvasi) de l'IMAS.

No obstant això, ha argumentat que creu que es tractava del primer, perquè apareixen com a derivacions fetes directament des del servei de protecció de menors.

Detalladament, ha esmentat que consten dos casos en 2012, un en 2013, quatre en 2014 i set en 2015. En aquest sentit, Puigserver ha dit que «no donava crèdit» en assabentar-se que els seus predecessors van dir no tenir coneixement d'aquesta mena de casos en la sessió anterior de la comissió. «Veient aquestes dades, m'estranya que diguin que ignoraven que abans de 2015 hi havia aquests casos», ha declarat.

En aquesta línia, Puigserver ha protestat assenyalant que aquest assumpte no va sorgir «com un bolet al juliol de 2015». «Crec que va quedar clar que ja existia», ha afegit.

L'exconsellera de Benestar Social ha reconegut que els casos detectats van augmentar fins a 2019, però considera que aquest increment és atribuïble a una major formació i conscienciació per part dels tècnics; per exemple, insistint que si els menors arribaven als centres amb roba nova, un mòbil nou o objectes que no tenien s'havia de sospitar, notificar i investigar.

No obstant això, ha dit no saber per què hi havia casos que trigaven més d'un any a enviar-se a fiscalia. «Desconec el motiu», ha respost, a preguntes d'Amengual.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per joan, fa mes de 3 anys

Es adir ho sabia i han estat dues legislatures.... el president actual que és el senyor Javier de Juan estava de vicepresident quan havia na Margalida i ja no varen actuar o que està passant ????

Valoració:1menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente