cielo claro
  • Màx: 23°
  • Mín: 13°
13°

Paula Rotger recorre el seu cas al Tribunal Europeu de Drets Humans

Paula Rotger, la treballadora de l'aeroport que va ser víctima d'una agressió lingüística per part de la Guàrdia Civil, ha formalitzat una denúncia contra l'Estat espanyol davant el Tribunal Europeu de Drets Humans.

Segons Rotger (assistida pel lletrat Jaume Alonso-Cuevillas), s'haurien vulnerat quatre articles del Conveni per a la Protecció dels Drets Humans i les Llibertats Fonamentals. Aquests articles es refereixen als drets a un procés judicial equitatiu, a la llibertat de pensament (en la mesura que la llengua per la qual es produeix la discriminació és l'expressió d'una minoria de l'Estat), a un recurs efectiu (no es va investigar la seva denúncia) i la prohibició de discriminació.

Els fets objecte varen tenir lloc el passat 2019, quan un guàrdia civil li va dir a Rotger que «a l'autoritat se li parla en espanyol, o no s'entra». Paula Rotger va formalitzar el mateix dia una denúncia davant el jutjat d'instrucció de guàrdia. Una setmana després, el jutge va decretar al mateix temps la incoació del procediment judicial i el seu sobreseïment lliure i arxivament en estimar que els fets no eren constitutius d'infracció penal «sense procedir si més no a realitzar les més mínimes i elementals diligències de recerca, que haguessin permès acreditar la realitat dels greus fets succeïts», segons la denúncia.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Toni2, fa mes de 3 anys

El procediment judicial diu: "no hi ha infracció penal", o
sigui que no hi delicte, ès una manera de sortir per la tangent.
O sigui que se pot parlar en mallorquí, i si te parla el funcionari en castellà, li dius que no l'entens, ara qui
té la obligació de parlar en mallorquí són els funcionaris.

Valoració:4menosmas
Per marbosch, fa mes de 3 anys

El més greu de tot això no és el fet puntual que dóna lloc a tot el cas, sinó l'acosament que després ha patit i si no ho creix, demanua.ho als seus veïnats d'Esporles i ja us diran qui tenia de "vigilants" dia sí i dia també fent-se notar.

Valoració:2menosmas
Per Llull, fa mes de 3 anys

Molt ben fet Paula!!!
Et donaran la raó!

Valoració:6menosmas
Per balearium, fa mes de 3 anys

Que manera mas tonta de hacerse notar.

Valoració:-1menosmas
Per mateu, fa mes de 3 anys

A València ciutat (sobretot per Benimaclet) es parla més català que a Palma.

Valoració:-1menosmas
Per sí senyora, amb totes les de la llei europea, fa mes de 3 anys

Contra els opressors franquistes s´hi ha d´anar amb totes les eines de la llei europea. Les lleis espanyoles tan sols beneficien els poders establerts, i no el poble ras.

Valoració:10menosmas
Per Molta sort, fa mes de 3 anys

És molt valenta i el que li han fet és un parany, que demostra les injustícies que se fan a Espanya.
Li desitg tota la sort que es mereix i que el Tribunal Europeu falli una vegada més, contra els abusos que se cometen en nom de l'ordre, de la llei i de la nustícia.
Com així no varen voler entregar les gravacions al jutjat? Senzillament perque demostraven que la senyora Rotger deia la veritat. Més clar, aigua.

Valoració:14menosmas
Per Pepeta, fa mes de 3 anys

No afluixis,Paula, tens tot el meu recolzament.

Valoració:14menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente