nubes dispersas
  • Màx: 15.46°
  • Mín: 11.41°
14°

El Govern insta Aviació Civil a combatre el frau de les aerolínies amb el descompte del 75%

La Conselleria de Mobilitat i Habitatge, a través de la Direcció General de Transport aeri i marítim ha instat la Direcció General d'Aviació Civil del Ministeri de Mobilitat, Transport i Agenda Urbana que requereixi a les companyies la correcta aplicació del nou sistema d'acreditació de la condició de resident en les compres de bitllets, que determina que s'ha de fer al final del procés de compra i no al principi.

El passat primer de gener, amb l'aprovació dels Pressupostos Generals de l'Estat (PGE), va entrar en vigor aquesta mesura, que pretén evitar que es pugui utilitzar la informació relativa a la condició de residència (que s'ha d'acreditar per accedir al descompte del 75%) per oferir tarifes diferenciades al resident i al no resident, ajudant a prevenir el frau i els comportaments anòmals per part de les empreses de transport. Les companyies disposaven d'un termini de dos mesos fins al passat 28 de febrer, per a realitzar les adaptacions pertinents als seus sistemes de venda per tal d'ajustar-se al nou procediment de compra.

Des de l'inici de l'any, la Direcció General de Transport marítim i aeri del Govern realitza un seguiment per tal de comprovar el grau d'implementació del nou procés d'aplicació del descompte de resident. Durant aquest temps, el director general de Transport Aeri i Marítim, Xavier Ramis, ha mantengut contactes amb Aviació Civil i amb les companyies per tal de conèixer els detalls de les planificacions i els calendaris d'aplicació de la nova normativa a tots els canals de venda.

Actualment, totes les empreses de transport marítim estan complint la nova exigència, però en aeri s'ha detectat distinta casuística. Hi ha un primer grup format per les companyies Volotea i Binter així com per les plataformes de reserves AMADEUS, SABRE, GALILEO (globalizadores o de sistemes de distribució global (GDS) del mercat) que empren, entre d' altres les agències de viatges, que compleixen íntegrament l'aplicació al final del procés de compra.

Hi ha un segon grup format per les empreses del Grup IAG (Iberia, Iberia Express i Vueling) que permeten veure els preus amb i sense descompte de resident. No obstant això, no ofereixen al final del procés l’oportunitat de seleccionar la condició de residència i, per tant, és una interpretació de la norma que per part de la Direcció General de Transport Aeri i Marítim no es valora positivament i s'analitzarà en profunditat la seva validesa. Finalment, es troba un darrer grup amb Air Europa i Ryanair que encara no ho han implementat cap canvi.

Davant aquesta situació, el conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí, ha explicat que aquest dimarts el director general de Transport Marítim i Aeri, Xavier Ramis, ha tornat a reunir-se amb els responsables d'Aviació Civil per tal d'analitzar la situació actual, concloent que des de la Direcció General d' Aviació Civil es realitzaran els requeriments oportuns a les aerolínies que no estan complint correctament la nova normativa.

En aquest sentit, la Conselleria de Mobilitat i Habitatge ha remès un escrit a Aviació Civil que requereixi a les companyies el compliment de la norma. Amb aquesta modificació de l'experiència de compra, l'usuari pot comprovar que els preus que li són oferts amb descompte, no han estat prèviament modificants pel fet d'acreditar la seva condició de resident.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Jhon Tower, fa mes de 2 anys

Quina vergonya, els RICS ROBEN al poble, amb la permessivitat dels Governs.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente