algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 11°
19°

Carta del President de l'OCB a Armengol: «Si ens alliberau d’haver de reivindicar allò obvi, podrem dedicar més esforços a treballar per la cohesió social»

El President de l'Obra Cultural Balear, Josep de Luis, ha dirigit, aquest dilluns primer de març, una carta a la Presidenta del Govern, Francina Armengol, en la qual li explica la feina que fan les xarxes de l'OCB i li exigeix «un respecte estricte als drets lingüístics dels ciutadans de les Illes Balears per part de totes aquelles persones i institucions que depenen del Govern. Començant pels alts càrrecs del vostre gabinet i continuant per la Conselleria de Salut i Consum»

Aquest és el text íntegre de la carta:

Molt Honorable Presidenta,

Descartada, per raons sanitàries la trobada que, en circumstàncies ordinàries vos hauríem demanat, permeteu-me dirigir-vos aquestes línies. Els temps complicats que ens ha tocat viure ens obliguen a tots fer tot el que estigui al nostre abast per provar d’estabilitzar de situació i preservar la salut col·lectiva. Això ens aboca a necessàries renúncies, entre elles una reunió presencial.

Tota la xarxa, territorial i sectorial, vinculada a l’Obra Cultural Balear treballa, al costat d’altres entitats, en iniciatives d’assistència mútua orientades a fer costat als nostres conciutadans més desafavorits. També estam aplicats, en la mesura d’unes possibilitats que no són totes les que voldríem, en el suport als creadors culturals.

Vivim temps crítics, tant a nivell sanitari com econòmic, que sotmeten a fortes tensions els serveis de salut i els serveis socials, posant en risc, encara més, la feble cohesió social de la nostra societat. De ben segur que les institucions ara agrairien la reeixida de campanyes amb les que l’Obra Cultural Balear s’hi ha compromès al llarg dels anys com 'Volem comandar a ca nostra' o la 'Plataforma per un finançament just'. En els darrers dotze mesos hom ha pogut constatar que ha mancat capacitat de maniobra a les nostres Institucions en la batalla contra la pandèmia i, també, que el drenatge fiscal al que se’ns té subjugats eixuga els recursos econòmics generats pel nostre poble. Disposant dels impostos recaptats aquí i ampli poder en la presa de decisions, la situació actual dels serveis socials i sanitaris s’albira millor. La majoria dels ciutadans són plenament conscients que ara no seriem, per exemple, a la cua en disponibilitats de dosi de vaccí. També és majoritàriament percebut que, amb l’esforç impositiu dels contribuents d’aquesta terra a disposició de les nostres Institucions, el sistema públic podria treballar molt millor en l’atenció dels més necessitats.

Són moltes les renúncies a les que se’ns imposen com per permetre’n altres de franc. En aquest sentit, vos exigim un respecte estricte als drets lingüístics dels ciutadans de les Illes Balears per part de totes aquelles persones i institucions que depenen del Govern. Començant pels alts càrrecs del vostre gabinet i continuant per la Conselleria de Salut i Consum. Aquest respecte és imperatiu no només perquè ho demana l’Obra Cultural Balear, no només perquè ho reclama una part important de la ciutadania, sinó perquè a més a més, ho marca la Llei.

Ben segur que si ens alliberau d’haver de reivindicar allò obvi, podrem dedicar encara més esforços a la tasca col·lectiva de treballar en favor de la cohesió social, la salut col·lectiva i la represa del benestar de la nostra estimada terra.

Voldríem mantenir, tot i les evidències, la confiança en el compromís del Govern amb la llengua pròpia, rebeu una cordial salutació.

Josep de Luis, President de l’OCB

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per professora, fa mes de 3 anys

Sembla que ha tengut efecte. Al manco ja han posat en català tot lo referent a les vacunes.

Valoració:8menosmas
Per Pau, fa mes de 3 anys

Fa empegueir. És un humiliació constant i no tenir en compte per res els drets lingüístics dels balears. N'Armengol no fa res o no fa el mínim necessari. I l'OCB desapareguda en combat.

Valoració:1menosmas
Per joan guasp, fa mes de 3 anys

Clar, educat i contundent, Josep. Molt bé. Ja que el Govern no ens ajuda a ser qui som, almenys que no ens impedeixi ser-ho.

Valoració:10menosmas
Per L'espanyolisme tranquil, fa mes de 3 anys

L'espanyolisme de la dreta i del costat progre està ben tranquil, no piulen perquè saben que el govern d'Armengol ha aparcat la política de normalització lingüística.

Valoració:12menosmas
Per Toni Mestre, fa mes de 3 anys

Les diferents conselleries, començant per sanitat i passant per educació, no tenen la defensa de la llengua entre les seves prioritats.

Valoració:10menosmas
Per Si la gent fos més bona, hauriem avançat molt, fa mes de 3 anys

Molt ben dit.
A cap altre lloc del món passa el mateix que aqui, que la gent emigra sense fer ni punyetera falta, la mudança només els beneficia a ells, ja que saturen la nostra densitat poblacional, els nostres serveis, se mengen els nostros pressupostos que Madrid ens torna amb conta gotes, cobrant unes ajudes que s'ens neguen a noltros, però encara protesten, intenten criminalitxar ho, fan una escandalera i actúen com si els atacàssim a ells, perque no poden consentir el fet de que tinguem una llengua pròpia, ni una cultura pròpia i possiblement el que més els molesta, és que existesqui el nostre poble.
I aquesta actitut, que és aplicable tant a espanyols com a estrangers, és una mostra de la mala qualitat humana de certes persones que han vingut aqui

Valoració:10menosmas
Per Pepeta, fa mes de 3 anys

Molt bé!!!
El tema lingüístic a la conselleria de salut no és fa respectar ni mica.
És una vergonya el que ens fa aquest govern.

Valoració:16menosmas
Per S. Gornals, fa mes de 3 anys

És una obvietat com sa catedral de Palma.

Valoració:16menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente