algo de nubes
  • Màx: 11.89°
  • Mín: 7.47°
11°

Més per Menorca exigeix al Govern que «no generi confusió» amb els canvis en la normativa per lluitar contra la Covid-19

Imatge d'arxiu de la realització d'una prova diagnòstica de la Covid-19. | E.P./Arxiu

Més per Menorca ha considerat aquest dissabte que la revisió de les mesures publicades al BOIB «no fan més que contribuir a la confusió», i que semblen més pensades «per intentar acontentar als menorquins i menorquines que per donar criteris clars i efectius». Prèviament s'havia anunciat el pas a un nivell 2 reforçat, però la realitat aplicada pel Govern «no s'hi pot fer més enfora, amb un conjunt de mesures pròpies del nivell 4 i no del nivell 2, ni tan sols del nivell 3».

Tal com ha recordat la formació menorquinista, el sistema de nivells aprovat pel Govern «establia les mesures i les restriccions sanitàries que marcaven el dia a dia de la societat, a partir de la situació sanitària». «En principi, s'havien d'aplicar automàticament els canvis de nivell segons l'evolució sanitària, i permetien que cada illa tingués el seu ritme en funció de la seva situació epidemiològica», ha recordat.

Segons el partit, «es pot entendre que per criteris sanitaris de prevenció es decideixi no passar automàticament de nivell, però vistes les mesures publicades al BOIB, que mesclen mesures de distints nivells, es provoca una incoherència amb aquest sistema, que deixa de tenir sentit».

Els menorquinistes no critiquen el criteri aplicat per Salut a l'hora de decidir la major o menor relaxació de les mesures, ja que consideren que han de ser els professionals qui ho han de determinar. Ara bé, segons asseguren, «és inadmissible fer creure a la població que es passarà a un nivell de restriccions molt més relaxat i finalment, modificar tot el pla de prevenció, per aplicar una barreja que no s'ajusta als nivells establerts ni tampoc a la favorable situació sanitària de Menorca».

Per altra banda, els ecosobiranistes afirmen que aquesta barreja «no només desperta indignació en la societat», sinó també «desconcert entre els diversos sectors econòmics, que perceben aquest desgavell entre les mesures i els nivells com un engany del Govern». Els menorquinistes al·leguen que els menorquins i menorquines «necessiten estabilitat i fermesa per tal de no empitjorar la crisi social i econòmica que estam vivint».

Finalment, segons el partit, «moltes d'aquestes situacions s'evitarien si el Govern fos més transparent a l'hora d'adoptar les mesures, i establís, abans de tancar-les, un espai de diàleg amb els sectors afectats».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.