algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
14°

El Govern recorda que els lloguers turístics il·legals se seguiran sancionant

El portaveu del Govern i conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ha aclarit aquest divendres que l'administració podrà continuar sancionant als titulars de lloguers vacacionals que es comercialitzin sense estar inscrits en el registre oficial, si bé no es multarà a la plataforma en la qual es publiquin els anuncis.

Així ho ha indicat després que aquest dijous transcendís que el Tribunal Suprem ha inadmès el recurs de cassació que va presentar el Govern contra l'anul·lació de la multa imposada a Airbnb.

Preguntat per aquest assumpte en la roda de premsa posterior al Consell de Govern, Negueruela ha reconegut que el resultat del procediment judicial no ha estat el que esperaven en el Govern, que va tractar d'impugnar la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Balears, en la qual es va donar la raó a Airbnb. La plataforma de lloguers vacacionals havia estat sancionada en 2018 amb 300.000 euros per publicitar habitatges del lloguer vacacional no inscrites en el registre de la Conselleria de Turisme.

No obstant això, el TSJIB va considerar que Airbnb funciona com a «prestador de serveis de la societat d'informació d'allotjament de dades» i que no se li pot exigir que revisi de manera exhaustiva i detallada tota l'oferta que els amfitrions publiquen. Contra la provisió del Tribunal Suprem no cap recurs, de manera que l'anul·lació és ferma i Airbnb no haurà de pagar la multa.

«Crèiem que la nostra llei era ajustada perfectament a dret», ha comentat el conseller, que ha recordat que actualment hi ha un procés obert a Europa per a la regulació del sector del lloguer vacacional. El conseller també ha indicat que s'haurà d'estudiar una adaptació de la legislació pròpia per a controlar la comercialització irregular. D'altra banda, Negueruela ha informat que les sancions que es varen imposar a HomeAway i TripAdvisor no varen ser recorregudes i per tant són fermes.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.