algo de nubes
  • Màx: 18.79°
  • Mín: 9.02°
18°

El SEPC informa dels drets lingüístics dels estudiants de la UIB i anima a exercir-los

181101

El nucli del Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC) a la Universitat de les Illes Balears (UIB) ha iniciat una campanya informativa sobre els drets lingüístics dels estudiants. «Coneix els teus drets lingüístics i exerceix-los», han publicat a les xarxes socials, acompanyat de càpsules del reglament.

«Estàs cansat/da de veure com el català es troba contínuament minoritzat al Campus? No és una sensació particular sinó que és així com ho indiquen els darrers estudis fets per la Universitat. Tens un paper més important del que et creus, i per això t’informam quins drets lingüístics tens i com pots exercir-los», han explicat.

1. «Si la guia docent especifica que l’assignatura és en català però s’exerceix en castellà s’estan vulnerant els teus drets».

2. «Tens dret a utilitzar el català per expressar-te, de manera oral o escrita, tant en els exàmens com en l’aula. No pots ser discriminat o perjudicat per fer-ho».

3. «Tant la retolació com la documentació interna de la Universitat han de ser en català».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Lluis Felipe Lorenzo García, fa mes de 3 anys

El problema no ha de ser emprar el castella. Els drets es vulneren si no es fa servir el catala. Tenir fixacio per llengues no catalanes, o per nacions estrangeres, es comprensible despres del viscut pero no deixa de ser part d'un comportament malaltis a corregir si es vol fer un cami saludable. La propera campanya no hauria d'esmentar la llengua castellana, i, de fet, si la materia es fa en angles i no en catala també es una vulneració.

Valoració:0menosmas
Per Pepeta, fa mes de 3 anys

I els mateixos drets tenim a la sanitat balear.
On la majoria de documentació i cartelleria està en castellà.
Reclamem a ib salut que ho normalitzi!!!

Valoració:2menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente