algo de nubes
  • Màx: 20.27°
  • Mín: 13.74°
17°

Els bars podran obrir les terrasses fins les 17.00 hores i amb un 50% d'ocupació

Les noves mesures del Govern per a contenir l'expansió de la Covid-19 permetran l'obertura de terrasses de bars i restaurants a Mallorca al 50 per cent d'aforament, amb un màxim de quatre persones per taula i fins a les 17.00 hores.

Així ho ha anunciat la presidenta del Govern Francina Armengol, durant la roda de premsa posterior a la Mesa de Diàleg en la qual s'han tractat aquestes mesures, que començaran a aplicar-se entre aquest dissabte i el dimarts i estaran en vigor les pròximes dues setmanes.

Fins ara, la restauració només podia servir per a portar o a domicili. La presidenta ha puntualitzat que l'última consumició en els bars haurà de ser a les 17.00 hores encara que «es donarà un marge perquè la gent pugui sortir». Cal recalcar que la restauració demanava terrasses obertes fins a les 18.00 hores però el Govern havia proposat fins a les 16.00 hores.

Les grans superfícies seguiran tancades els caps de setmana

D'altra banda, l'aforament en el comerç, tant a petits locals com a grans superfícies, s'incrementa del 30 al 50 per cent, si bé l'horari comercial segueix amb la mateixa hora de tancament (20.00 hores). A més, les grans superfícies romandran tancades en caps de setmana i festius.

Així mateix, es permetran les reunions socials de sis persones tant en interior com en exterior, però només de dos nuclis de convivència diferents. El toc de queda es manté a les 22.00 hores.

Activitats esportives

Pel que fa a les activitats esportives, la principal novetat és l'obertura al 30 per cent d'aforament de les sales de musculació -excepte aparells de cardio- en gimnasos, amb màscara i tres metres de distància entre els usuaris. Es permet l'ús de vestuaris amb el mateix límit d'aforament, però no l'ús de dutxes.

D'altra banda, el nombre de persones que podran participar en activitats físiques a l'aire lliure passa de sis a deu persones, incloent excursions.

Activitats culturals, residències i altres àmbits

En activitats culturals es mantenen les mesures actuals -aforament màxim 50 per cent en teatres i auditoris- però amb la novetat que es permeten activitats en espais no habituals. També es permeten congressos, reunions de negocis i conferències limitats a 50 persones en interiors.

No canvia el règim de visites i sortides en residències, però sí que es permet reobertura de clubs de la tercera edat en condicions estrictes: només podran obrir per a activitats dirigides de màxim sis persones i sense servei de bar. Finalment, es mantenen suspeses les fires i festes populars.

Les mesures entren en vigor el dissabte excepte les que afecten les reunions socials i als bars i sales de joc, que entraran en vigor el dimarts, després del pont.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.