cielo claro
  • Màx: 33°
  • Mín: 23°
24°

El Consell posa en marxa Mallorca Activa, una plataforma amb cursos gratuïts, assessorament i recursos per a emprenedors

El Consell de Mallorca ha presentat aquest dijous el web Mallorca Activa, una plataforma en línia que ofereix cursos de formació gratuïts, assessorament, recursos per a emprenedors, llistats d'empreses i un recull de les ajudes que s'estan atorgant per a afavorir la reactivació econòmica.

En una roda de premsa, la presidenta de la institució insular, Catalina Cladera, ha subratllat que l'objectiu d'aquesta iniciativa «pionera» és posar a disposició dels ciutadans les eines necessàries per a fomentar la dinamització del teixit productiu de Mallorca, així com garantir «mesures de xoc» a llarg termini.

El portal està dividit en quatre eixos, que inclouen un llistat de les ajudes que s'estan donant a Mallorca i en el conjunt de l'arxipèlag per a compensar la crisi econòmica del coronavirus, un portal de formació amb cursos gratuïts, una secció d'orientació laboral i una altra de suport a les empreses, amb mapes empresarials de l'illa.

Cladera ha remarcat que, de moment, aquesta plataforma posarà el focus en els municipis mallorquins que tenguin menys de 20.000 habitants ja que aquests no tenen instruments de dinamització del teixit productiu, com sí que ho fa Palma, que compta amb PalmaActiva, o Calvià, que disposa de l'Institut de Formació i Ocupació (IFOC).

Si bé els habitants de Palma, Calvià, Inca i Manacor, que ja compten amb plataformes d'aquest tipus, es poden inscriure en els cursos de Mallorca Activa i podran accedir a la resta de recursos, els seus ajuntaments no utilitzaran aquest web per a anunciar les seves iniciatives laborals o empresarials, perquè ja disposen dels seus propis recursos per a fer-ho.

La consellera insular de Presidència, Teresa Suárez, ha remarcat que aquesta iniciativa «no acaba amb l'elaboració del web», en la qual treballa un equip de set treballadors, sinó que l'objectiu és que aquesta plataforma esdevingui una eina de treball útil per a la reactivació econòmica de l'illa.

Així mateix, ha subratllat que la pàgina web està activa des d'aquest dijous i ha animat els ciutadans a apuntar-se als cursos que ja estan disponibles. En aquest sentit, ha apuntat que Mallorca Activa també cerca ser un espai per a persones que viuen fora de l'illa, perquè puguin informar-se sobre el seu teixit empresarial.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.