algo de nubes
  • Màx: 20°
  • Mín: 13°
15°

El nombre de cooperatives creix un 7% a les Balears i passa de 276 a 295

El nombre de cooperatives existents a les Balears s'ha incrementat en un 7 per cent en l'últim any, en passar de 276 en 2019 a les 295 inscrites a la fi de 2020.

Aquest és un de les principals dades que s'ha posat en relleu en el marc del Consell de l'Economia social i del Cooperativisme, que s'ha celebrat aquest dimecres sota la direcció del director general de Promoció Econòmica, Emprenedoria i Economia social i circular.

El director general de Promoció Econòmica, Emprenedoria i Economia Social i Circular, Manuel Porras, ha ressaltat l'increment tant de cooperatives com microcooperatives enmig de les dificultats derivades de la pandèmia i ha ressaltat el desenvolupament de la Llei de Cooperatives com a opció per a emprendre.

En la reunió, segons han assenyalat des de la Conselleria de Model Econòmic, Turisme i Treball, a la qual han assistit representants de les cooperatives de treball (UCTAIB), agrícoles (UCABAL) i de transport (UCOTRAIB), de REES, Càritas i sindicats, també s'ha constatat que la Llei de microcooperatives de les Illes, aprovada per unanimitat ara fa just dos anys, ha incorporat noves formes d'organització del treball.

D'aquesta manera, si en el primer any des de l'aprovació de la llei es van registrar quatre microcooperatives, en el 2020 la xifra ja es va situar en 19, quintuplicant els resultats de l'any anterior. Pel que fa a la resta de figures de l'economia social, (les empreses d'inserció social i les societats laborals) el Consell d'Economia Social ha pogut constatar també el manteniment d'aquestes activitats, amb 473 societats laborals i set empreses d'inserció.

Segons han apuntat, el Govern manté el compromís amb l'economia social, ja que en els últims anys ha duplicat les aportacions per al suport i manteniment d'aquesta manera organitzativa del treball. De 2018 a 2020, les aportacions del Govern han passat de 386.000 euros a 815.000.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.