algo de nubes
  • Màx: 11.89°
  • Mín: 7.47°
11°

El Govern proposarà l'obertura de les terrasses fins les 16 hores

La pròxima reunió de la Mesa de Diàleg Social, pendent de confirmar-se si serà aquest dimecres o aquest dijous, posarà sobre la taula la reobertura de les terrasses i els aforaments en l'hostaleria i la restauració en el marc de la nova desescalada, que està previst que comenci el pròxim 2 de març.

D'una banda, el Govern posarà sobre la taula la possibilitat de permetre l'obertura de les terrasses fins a les 16.00 hores amb la meitat de l'aforament i amb taules de quatre persones, encara que aquesta proposta ni és oficial ni s'ha presentat per escrit, segons fonts de la negociació.

No obstant això, la proposta no convenç al sector. Les mateixes fonts han confirmat que el sector de la restauració demanarà a l'Executiu que les terrasses puguin estar obertes fins a les 18.00 hores, la qual cosa permetria donar un millor servei de menjars. També, sobre els aforaments, consideren la meitat un abast insuficient i demanaran obrir les terrasses al 70 per cent.

En tot cas, han assegurat que comprenen la «por» a una reobertura que posi en perill els últims registres de contagis però entenen que si les dades de contagis segueixen com fins ara en 15 dies es podria plantejar ja l'obertura d'interiors, «ja que no tots els establiments tenen terrassa».

Aquest dilluns, el conseller de Model Econòmic, Turisme i Treball, Iago Negueruela, ja va avisar que les mesures es revisaran el divendres però que la desescalada serà «lenta, amb prudència però consensuada».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.