cielo claro
  • Màx: 21.73°
  • Mín: 13.08°
21°

Multes que sumen més de 16.000 euros per les protestes per la llibertat de Hasél a Palma i Maó

La Delegació del Govern espanyol a les Balears ha informat aquest dilluns que sancionarà almenys 21 persones per la seva participació en les protestes per la llibertat del raper Pablo Hasél de dimarts passat a Palma i Maó amb multes que sumen un total de 16.218 euros.

Les protestes varen ser convocades a través de xarxes socials i, a Palma, segons xifres de la Policia espanyola, varen participar més de 200 persones a la concentració a la Plaça d'Espanya. En elles, es demanava la llibertat de Hasél, condemnat a nou mesos de presó per «enaltiment de terrorisme i injúries a la corona».

A Palma, la Delegació del Govern espanyol a les Balears ha precisat que dos dels concentrats s'enfronten a sengles multes de 1.200 euros per desobediència a l'autoritat «en haver fet cas omís als agents de la Policia espanyola, els qui varen informar a través de megafonia que la concentració no estava emparada, que no estaven permeses les reunions causa de la situació sanitària i que, per tant, havien d'abandonar el lloc». A aquestes dues persones, que varen participar activament en la concentració, se'ls va sol·licitar la documentació en reiterades ocasions fins que finalment la varen mostrar. Un altre implicat s'enfronta a un expedient sancionador de 1.200 euros per desobediència a l'autoritat. Aquesta persona va ser «requerida per un agent fins a en cinc ocasions perquè s'identifiqués».

Un altre concentrat s'enfronta a dos expedients sancionadors que sumen 901 euros per desobediència a l'autoritat (601 euros) i falta de respecte als policies (300 euros). Segons explica la Delegació, aquest ciutadà no va atendre els requeriments dels agents de marxar del lloc i, al final, «es va dirigir a ells i els va insultar a crits en repetides ocasions».

Un dels implicats s'enfronta també a dos expedients sancionadors que sumen 901 euros per desobediència a l'autoritat (601 euros) i falta de respecte als policies (300 euros). Segons expliquen, aquesta persona «va desobeir els agents, va realitzar gestos obscens, els va increpar i els va insultar en múltiples ocasions a crits. Quan anava a ser identificat, va tractar de fugir corrent, però va ser aconseguit i finalment va accedir a identificar-se mentre seguia amb les provocacions».

Un altre concentrat s'enfronta a dos expedients sancionadors que sumen 1.202 euros per desobediència a l'autoritat i obstrucció a l'autoritat en el desenvolupament de les seves funcions. «Aquest ciutadà va fer cas omís a les indicacions de la Policia que abandonés el lloc i també va entorpir la tasca dels agents quan intentaven identificar un dels assistents», han explicat.

Altres 12 concentrats s'enfronten a multes de 601 euros cadascun per desobediència a l'autoritat per no atendre els reiterats requeriments de la Policia espanyola que, a través de megafonia, va informar que la concentració no estava emparada i que no estaven permeses les reunions per motius sanitaris, per la qual cosa havien d'abandonar el lloc.

Respecte a la concentració a la plaça Miranda, a Maó, la Direcció Insular de Menorca sancionarà almenys tres persones per la seva «activa participació en els fets». Aquesta concentració va ser convocada a través de les xarxes socials i no va ser comunicada en cap moment a la Direcció Insular de Menorca.

Així, una de les persones concentrades s'enfronta a un expedient sancionador de 1.200 euros per desobediència a l'autoritat per no atendre les indicacions de la Policia espanyola d'abandonar el lloc. «Aquesta persona es va negar reiteradament a identificar-se davant els agents provocant amb la seva actitud que es formés un tumult. També va fer cas omís als requeriments de la Policia, que, a través de megafonia, ha instat els congregats que abandonessin el lloc», han explicat. Dues persones més s'enfronten a multes de 601 euros cadascuna per «desobediència a l'autoritat».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per balearium, fa mes de 3 anys

Me parece bien, multas y gordas mejor que carcel.

Valoració:-2menosmas
Per Llull, fa mes de 3 anys

Caixa de solidaritat ja!!!

Valoració:2menosmas
Per guillem, fa mes de 3 anys

Un abús policial més. Vaig presenciar i fotografiar quasi totes les identificacions fetes per la Policia Nacional a la Plaça d’Espanya, totes fetes preventivament abans de començar la concentració, ningú es va negar a identificar-se, ningú els havia insultat, tothom portava mascareta i guardaven una distancia prudent entre ells, hi havia gent major però sobretot gent jove. Era ben evident que la gent identificada es volia concentrar pacíficament. Una vegada iniciada la petita concentració amb crits a favor de la llibertat d’expressió entre d’altres i també amb una pancarta al terra reclamant la llibertat de Pablo Hasel i el retorn de Valtònic, els policies ja no varen identificar ningú més de forma visible a la Plaça d'Espanya. Molt lamentable que la Delegació del Govern espanyol sancioni un dret tan important com el dret de manifestació pacifica.

Valoració:7menosmas
Per marbosch, fa mes de 3 anys

D'això el "reino de Espanya" en diu "democreacia plena".
Francament, se la poden posar confiotada...

Valoració:7menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente