nubes dispersas
  • Màx: 17.72°
  • Mín: 8.69°
17°

Les Balears i les Canàries demanaran un sistema de control d'espècies exòtiques a ports i aeroports

Les Balears i les Canàries han acordat aquest divendres demanar de manera conjunta al Ministeri espanyol de Foment un sistema de control que eviti el trasllat d'espècies exòtiques a tots dos arxipèlags.

Així ho han pactat en una reunió telemàtica el conseller de Medi Ambient i Territori del Govern, Miquel Mir, i el conseller canari de Transició Ecològica, Lluita contra el Canvi Climàtic i Planificació Territorial, José Antonio Valbuena.

Segons la Conselleria, la lluita contra la proliferació d'ofidis invasors és un dels problemes mediambientals que comparteixen tots dos arxipèlags i, per això, els consellers han intercanviat experiències i resultats.

Un altre dels punts que s'han tractat en la trobada ha estat la transferència de les competències en matèria de Costas que tots dos governs negocien amb l'Estat. En aquest sentit, Mir i Valbuena han coincidit a traslladar la necessitat que es tingui en compte la singularitat dels territoris insulars a l'hora de definir les condicions d'aquest traspàs.

Mir i Valbuena també han analitzat les possibilitats mediambientals que ofereix l'adhesió de tots dos arxipèlags al projecte 'Corredor biològic mundial' en el qual les Illes Canàries s'han convertit recentment en el 'Quilòmetre zero' per la seva situació estratègica, riquesa biològica i per albergar un dels santuaris de cetacis més importants d'Europa.

En la reunió, també han participat el director general d'Espais Naturals i Biodiversitat, Llorenç Mas; la directora general de Territori i Paisatge, Magdalena Pons; el viceconseller canari de Lluita contra el Canvi climàtic, Miguel Ángel Pérez; i el director general d'Aigües del Govern canari, Víctor Navarro.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.