algo de nubes
  • Màx: 18.93°
  • Mín: 9.02°
18°

La Comissió 24 de febrer fa una crida a la societat mallorquina a articular un moviment transversal antifeixista

Una any més, i ja en fa més de trenta, les diferents entitats socials, sindicals i polítiques que formen part de la Comissió 24 de febrer (conjuntament amb el Govern i els ajuntaments de Palma i Inca) organitzen actes en memòria i reconeixement de les víctimes de la repressió franquista durant i després de la Guerra Civil.

No és una coincidència que, quan falta una setmana per al 24 de febrer, dia del record de les víctimes de franquisme, els busts d’Aurora Picornell i Emili Darder hagin estat objecte d’actes d’odi. La Comissió 24 de febrer denuncia aquests atacs d’odi contra la memòria de les dones i els homes que, per la seva lluita per la democràcia i la llibertat, foren represaliats, i, molts d’ells, assassinats pels colpistes.

Les entitats que formen part de la Comissió 24 de febrer fan una «crida a la societat mallorquina a articular un moviment antifeixista transversal per a combatre les idees dels franquistes i nazis que, amb el seu discurs i les seves mentides, omplen d’odi i intolerància els nostres carrers».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per idò sí, fa mes de 3 anys

Així mateix és gros, que després de tants d'anys de mort en Franco encara hi hagi un nombre tant gros de feixistes que tant d'odi tenen als republicans assassinats durant i després de la guerra i als seus descendents, i que gaudeixin de tanta permissivitat per part d'unes autoritats que presumeixen de democràtiques. Aixo em fa pensar amb aquella dita castellana que ens adverteix que "dime de que presumes y te diré de lo que careces". Ja ho val!

Valoració:3menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente