algo de nubes
  • Màx: 17.61°
  • Mín: 9.33°
15°

Ataquen el bust d'Aurora Picornell al Molinar

180733

«Una altra acció vandàlica sobre el patrimoni públic, aquesta vegada, al bust d'Aurora Picornell al Molinar. Lamentam i condemnam aquest atac al patrimoni artístic i la memòria d'Aurora Picornell, filla predilecta de Mallorca», ha denunciat aquest dimarts el departament de Presidència del Consell de Mallorca a les xarxes socials.

El bust de la sindicalista republicana i feminista Aurora Picornell, inaugurat per l'Ajuntament de Palma i el Consell de Mallorca al 2019 al passeig del Born del Molinar, ha aparegut pintat de blau i sense la placa d'identificació.

Des d'Esquerra Unida de les Illes Balears (EUIB) han condemnat «rotundament aquest atac clarament feixista a la memòria democràtica, a la democràcia i al patrimoni històric de Palma». «És intolerable, no podem deixar de condemnar un atac a una referent de l'esquerra a Ciutat, així com el seu llegat, 84 anys després del seu afusellament les seves idees per a la construcció del socialisme, segueixen plenament vigents, d'aquí que molesti tant al feixisme i es prengui aquestes molèsties. Recordant-la, 'amb quines bales matareu les idees?'», ha dit el coordinador general d'EUIB, Juanjo Martínez.

Per la seva banda, el PSIB ha condemnat i rebutjat «l’atac vandàlic contra el bust d’Aurora Picornell, filla predilecta de l’illa de Mallorca assassinada pels feixistes. És una ofensa a les víctimes i a la seva memòria. Ni una passa enrere davant actituds que no tenen cabuda en la nostra democràcia».

«Els feixistes tornen a atacar símbols antifeixistes, aquest cas, un bust d'Aurora Picornell. Per la memoria de les lluitadores, de les Roges del Molinar i per tota persona víctima del feixisme: LLUITAREM!», ha dit Arran Palma al respecte.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per Maieto, fa dervers d'un any
Sé que Aurora va tenir dues netes. Què ha estat d'elles? Té besnetes?

Si els ocorregué cap cosa dolenta necessite saber-ho perquè fa anys que les cerque cerque.

Gràcies
Valoració:0menosmas
Per Toni F, fa mes de 3 anys

Va ser violada i executada d'un tir al cap. Estava embarassada. La van assassinar per pertànyer al Partit Comunista. Els seus assassins, falangistes tots, exhibiren el seu sostenidor ensangonat pels cafès d'Es Molinar, presumien de que havien mort dos ocells d'un tir i donant detalls de la violació. Era molt guapa i puta, en diguere. Es pot ser més criminal? Els que ara han atacat el seu bust són els que han pres el relleu d'aquelles feristeles. Ho tornarien a fer si poguessin, que no en tingui ningú cap dubte d'això.

Valoració:-1menosmas
Per caldria que ...., fa mes de 3 anys

Que els partits feixistes siguin il.legalitzats !, com a Europa.

Valoració:2menosmas
Per indignat, fa mes de 3 anys

@nene d'on treus aquesta gran afirmació?
El comunisme és compatible amb la democràcia. El que no és democràcia és una dictadura (de dretes, d'esquerres, monàrquica, ...). Democràcia és votar i tenir la teva idea representada (sigui comunisme, liberalisme, socialisme, de centre) a un parlament. Que sigui el poble qui voti.
Però deu ser que jo tenc una idea diferent de "democràcia". Si el poble vota i el 80 % de la població vota comunisme aleshores és democràcia. Si el poble sempre es pot expressar és democràcia. No confondre amb "Dictadura" on el poble no vota i qui pensa diferent és perseguit... Me sona cosa de fa 50 anys... i no era comunisme...

Valoració:3menosmas
Per Toni lo, fa mes de 3 anys

Arran condena unas pintadas?

Valoració:-4menosmas
Per Per avall l'adefesi de Sa Feixina!, fa mes de 3 anys

I noltros hem de tenir respecte al seu cagarro de Sa Feixina, dedicat als nazis i als falangistes que navegaven en aquest vaixell, destinat a acribillar a la pobra gent que fugìa dels bombardeigs, per la costa de la sud de la Penìnsula?
Ni un dia més, hauria d'estar dreta aquesta infàmia.

Valoració:7menosmas
Per Només pot ser obra dels fatxes, fa mes de 3 anys

Deu ser obra dels nets o dels besnets dels que la varen assassinar.
Fins que no il.legalitzin a tots els partits feixistes, alhora de que tinguem uns jutges que condemnin als de les dretes, amb la mateixa contundència que als de les esquerres, se produiran atacs vandàlics i delictes per part d'aquesta mala gent.

Valoració:10menosmas
Per Nene, fa mes de 3 anys

El comunismo es a la democracia lo que el aceite al agua

Valoració:-6menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente