algo de nubes
  • Màx: 16.96°
  • Mín: 11.11°
15°

Comença la segona edició del curs de formació docent sobre emergència climàtica

180711

La segona edició del curs de formació docent sobre emergència climàtica comença aquest dimarts, a les 18.30 h, amb una lliçó inaugural a càrrec de Luis González Reyes. Es tracta d’un curs en línia organitzat pel Servei de Normalització Lingüística i Formació de la Conselleria d’Educació del Govern conjuntament amb Docents pel Futur. Es tracta del segon curs impulsat per Docents pel Futur, després de la gran resposta que va tenir el del març de l’any passat. En aquella ocasió, el curs va ser organitzat conjuntament per DxF, el LINCC (Laboratori Interdisciplinar sobre Canvi Climàtic, de la Universitat de les Illes Balears) i la UIB..

El títol del curs és 'Les emergències climàtiques i ambientals a l’aula: una perspectiva ecosocial'. El títol sintetitza dos trets bàsics del que serà el contingut de les sessions. D’una banda, la perspectiva ecosocial, és a dir, la consideració a la crisi ambiental com a inseparable dels reptes de justícia social i de benestar humà que té plantejats el món. D’una altra banda, l’atenció al que es pot fer a l’aula: la vocació del curs és oferir eines als docents per incorporar la qüestió ambiental (les amenaces i també les alternatives per fer-hi front) a la seva pràctica ducativa.

Luis González Reyes, que oferirà la lliçó inaugural, és coordinador d’educació ecosocial a FUHEM (Fundación Hogar del Empleado), una de les entitats que més ha treballat per incoporar la perspectiva ecosocial a la realitat educativa. Després d’aquesta sessió, n’hi haurà una sèrie en què professors de la Universitat de les Illes Balears i membres del LINCC (Damià Gomis, Pau de Vílchez, Joaquín Valdivielso, Núria Marbà, Catalina Torres) parlaran de distints aspectes (físic, jurídicopolític, filosòfic, biològic, econòmic) de la crisi ambiental. El curs acabarà amb les sessions que tractaran de forma més directa de la introducció d’aquests continguts a l’aula, per a la qual cosa s’ha comptat amb la col·laboració de les membres de la Societat Balear d’Educació Ambiental Maria de Mar Casas i Joana Crespí. El curs s’adreça a personal docent d’educació infantil, primària i secundària, tendrà una durada de 40 hores (entre les presencials online i les de feina individual) i es portarà a terme entre els dies 16 de febrer i 30 de març.

La gran acollida del curs (les places disponibles es varen omplir el mateix matí que el curs es va donar a conèixer) posa de manifest la gran demanda de formació en matèria ambiental que existeix entre el col·lectiu docent. «Des de Docents pel Futur mantenim el compromís de fer-hi feina, però encoratjam les administracions ambiental i educativa a intensificar els ede formació docent en matèria de crisi ambiental i climàtica. El món de l’educació no pot ser aliè al gran repte que té plantejada la societat del segle XXI, i ha de marcar-se l’objectiu central de formar ciutadans conscienciats de la necessitat de canvis en la nostra manera de relacionar-nos amb l’entorn», han explicat.

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

De moment no hi ha comentaris.