nubes dispersas
  • Màx: 18°
  • Mín: 11°
18°

Gómez reconeix que hi ha menys casos de Covid-19, però que la variant britànica segueix augmentat

La consellera de Salut i Consum Patricia Gómez, ha reconegut aquest que les Balears tenen en aquests moments menys casos de Covid-19, però ha assegurat que la variant britànica «continua augmentant».

Gómez ha recalcat que el cep és «més transmissible en situacions que puguin suposar risc». «Hi ha estudis científics que demostren que té una transmissibilitat del 70% i més mortalitat entre persones majors», ha indicat la consellera.

No obstant això, la titular de Salut ha ressenyat que el Govern té «una gran esperança» en la vacunació de la Covid-19 i ha concretat que ja han estat vacunades més de 40.000 persones a les Balears.

La consellera de Salut ha detallat que, segons l'informe tècnic elaborat pel servei balear d'Epidemiologia de les Balears, les Illes registren una incidència acumulada de 276 casos per 100.000. «Ara mateix som la segona comunitat amb menys incidència i, ahir, en el Consell Interterritorial de Salut es varen posar d'exemple les nostres mesures dures però efectives», ha dit Gómez.

La consellera de Salut ha asseverat que el risc a les Balears «encara és molt alt». «En les últimes setmanes ha baixat el nombre diari de contagis, la incidència i també els últims dies s'ha constatat un decreixement de la pressió hospitalària, especialment a Mallorca i Menorca, i amb menys mesurada a Eivissa», ha explicat.

No obstant això, ha afegit, «hi ha un indicador que obliga a ser extremadament prudents a l'hora de relaxar mesures per a evitar la propagació de la Covid-19 amb és l'ocupació de llits en les UCI».

Així, ha assenyalat que, en el conjunt de l'arxipèlag, un 35,76% de les places d'UCI estan ocupades per pacients Covid-19, quan el Ministeri de Sanitat ha fixat que a partir d'un 25% ocupació el nivell de risc és extremadament alt.

«Totes les Illes Balears superen aquesta proporció i només Menorca s'acosta amb un 27,78%. En el cas de Mallorca, encara que s'ha experimentat una millora en els últims dies, encara se situa en un 35,21%, mentre que a Eivissa és d'un 40,35%», ha dit.

Gómez ha reconegut «la desesperació, el cansament i les dificultats econòmiques dels ciutadans i empresaris. Per això, ha recalcat que des del Govern són el més solidaris possibles».

«Hem de fer cas als experts i posar en marxa la desescalada però d'una forma lenta i planificada», ha subratllat Gómez, per a a continuació finalitzar: «Començarà a poc a poc i estarem molt pendents de les conseqüències perquè hem de ser conscients del que estem fent».

Comenta

* Camps obligatoris

Comentaris

Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente
Per "Paninsulars mos roban", fa mes de 3 anys

La variant britànica ès degut que han estat "vacunats" amb la injecció Pfizer-BionTech.

Valoració:0menosmas
Anterior
Pàgina 1 de 1
Siguiente